Kerstmarkt levert cheque op van € 3300,- voor Ronald McDonald Kinderfonds

De Kerstmarkt ligt al weer enige tijd achter ons. Deze markt is door de enthousiaste ouderraad van de Petrusschool, samen met vele actieve ondernemers en ouders, georganiseerd. Een deel van de opbrengst was dit jaar bestemd voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De huizen van deze stichting hebben voor meerdere mensen in Hengevelde veel kunnen betekenen. Gisteren hebben de leerlingen van de Petrusschool een cheque overhandigd aan Esther Korpershoek-Bouwmeester, assistent manager van het Huis Zwolle. 
Alle kinderen hadden zich verzameld in de grote hal van school. Esther heeft daar verteld wat het werk van het Kinderfonds inhoudt. Ook mochten de leerlingen vragen stellen. Deze waren zeer uiteenlopend: van “Wat kun je allemaal in zo’n huis met het geld doen?”, via “Is er bij elk ziekenhuis een Ronald McDonaldhuis?” en “Kunnen ook broertjes en zusjes in het huis slapen?” naar “Hoe komt ons geld dan bij het kinderhuis?”. Esther wist alle vragen duidelijk te beantwoorden.

Daarna was het tijd voor de cheque-overhandiging. Op de cheque stond het mooie bedrag van €3300,-. Namens het Ronald McDonald Kinderfonds heeft Esther iedereen heel erg bedankt voor alle inzet. Als school vinden we het heel fijn dat we, dankzij de inzet van vele ouders, ondernemers en de ouderraad dit samen mogelijk konden maken! Allemaal heel erg bedankt!