“Kruispunt Goorsestraat/Diepenheimsestraat moet rotonde worden”

Afgelopen tijd stond op Wegdamnieuws een poll over het kruispunt Goorsestraat/Diepenheimsestraat. Dit naar aanleiding van de diverse ongelukken die er de laatste jaren hebben plaatsgevonden en de negatieve reacties over de verkeersveiligheid op het centrale punt in Hengevelde. De poll gaf een duidelijk beeld wat de lezers van Wegdamnieuws graag willen zien om de verkeersveiligheid te verhogen. Slechts 17,9% gaf aan dat de situatie prima is en er niets hoeft te veranderen. De rest gaf verbeterpunten aan. De meest gekozen optie is met 25,7% een rotonde in plaats van een kruispunt. Vervanging van een kruispunt door een rotonde zou het aantal ernstige slachtoffers op het betreffende kruispunt met 46% doen afnemen, zo leert wetenschappelijk onderzoek. Wellicht een punt van verbetering voor de provincie in samenwerking met de gemeente.

13,2% geeft aan dat de Diepenheimsestraat verlegt moet worden tussen de kerk en de drie bestaande eikenbomen. 7,8% ziet graag verkeerslichten op het kruispunt, hetgeen dus weinig steun krijgt.

Dinsdag 5 december was het de laatste keer dat het raak was op dit kruispunt. De auto komend van rechts uit de Diepenheimsestraat kreeg geen voorrang van de uit Goor komende bestuurder. Na vele reconstructies van het kruispunt Diepenheimsestraat/Goorsestraat wordt de T-splitsing door menig weggebruiker nog steeds niet als veilig ervaren.