Leerkrachten Hengeveldse basisschool komen met vlog: “Wij voeren actie!”

Diverse leerkrachten van diverse scholen gaan 30 en 31 januari staken. Ook de Hengeveldse basisschool staakt. Zij willen de school niet dichtdoen, maar dagen ouders uit om een dag voor de klas te gaan staan. Dit maken ze kenbaar middels een vlog die de docenten van de Petrusschool hebben opgenomen. 
Klik HIER voor om de vlog te bekijken.
Directeur van de Petrusschool Dineke Hek: "Ik ben heel blij dat we in Hengevelde nog steeds kunnen zorgen voor goed onderwijs. Dit lukt, dankzij de grote inzet van alle personeelsleden (leerkrachten, onderwijsassistenten, IB-ets, conciërge, schoonmaaksters), de positieve houding van kinderen en de goede samenwerking met ouders en het dorp. Maar, ik deel de zorgen over het onderwijs zeker.
Gelukkig heb ik nog nooit een klas naar huis hoeven te sturen, maar het regelen van vervanging vraagt steeds meer werk. De problemen, die in de Randstad bijna dagelijks aan de orde zijn, worden ook aan deze kant van het land steeds meer voelbaar. Ik hoop dat de acties bijdragen aan constructieve politieke keuzes. Alleen op die manier kunnen we samen zorgen voor goed onderwijs, nu en in de toekomst."