Linde Tijhof (11) als één van de jongste deelnemers over finish Nijmeegse Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse zit erop. Linde Tijhof (11 jaar) liep met haar moeder vier keer de 30 kilometer. Hoe ze zich voelen? "Linde en ik voelen ons nog erg fit. Op een vrij klein blaartje na niets noemenswaardig, wel wat spierpijn." Glunderend heeft Linde haar medaille in ontvangst genomen. Ze werd bedolven onder de bloemen. Elke dag liep het meisje 30 kilometer, de maximale afstand voor haar leeftijd. Dat deed zij temidden van duizenden wandelaars, onder wie veel streekgenoten. „Als je dan richting eindstreep gaat denk je: ‘Yes, ik ben er bijna’. Maar dan duurt het best nog wel lang voor je er echt bent. Maar het was zo mooi. Het was echt een super groot feest. Overal mensen die klappen en juichen, en overal muziek. Ik heb nog nooit zo’n groot feest meegemaakt.”

Erg veel heeft ze niet getraind om de totale 120 kilometer af te kunnen leggen, vertelt ze. „Een keertje ben ik van ons huis naar Delden gelopen, en toen na een plaspauze weer terug. En toen nog een keer. Twee keer achter elkaar op een dag. Dat ging goed. Toen dacht ik: ik kan het wel. Maar ik doe veel aan dansen en ook handbal, dus ik heb best een goede conditie. En nu hebben we onderweg zo nu en dan even gerust en dan ging het lopen daarna weer heel lekker.” Verder hielp het ‘om elke dag even met de beentjes in koud water te zitten’, vertelt ze.

Of ze de vierdaagse nog een keer wil lopen? Linde weet het nog niet. „Dit was een heel mooie ervaring hoor. Maar ik vind dansen toch wel leuker.” Naast haar glimt haar moeder van trots. „Ze heeft de hele tocht met een glimlach op haar gezicht gelopen. Prachtig om te zien. Ik denk dat ze ook de 40 kilometer per dag wel had gekund.”