Lopers van loopgroep Hengevelde halen allemaal de finish in Enschede!

22 april, de datum staat groot in onze agenda's! Met ongeveer 30 enthousiaste leden van onze loopgroep hebben we getraind voor de Enschedese marathon. De meesten met als doel de ½ marathon en enkelen de 10 km. Onder het motto een goeie voorbereiding is het halve werk, is er 3 maanden lang consequent en afwisselend getraind. Op dinsdag de tempo training, de donderdagen de interval en op de zondagen de gezellige lange duurlopen. Met genoeg kilometers in de benen waren we allemaal klaar voor de grote dag! Als eerste mochten de ½ marathon lopers van start. Na een gezamenlijke warming-up, laatste tips en succes wensen, vertrok iedereen richting de start! Wat een mensen! Ontzettend veel lopers, maar ook onwijs veel publiek langs de kant! Geweldig! Wat hebben wij allemaal genoten, maar wat was het ook zwaar door de warmte. Gelukkig kwam iedereen blij en voldaan over de finish.

Nog volop met elkaar aan het nakletsen en ervaringen aan het uitwisselen komen de 10 km lopers net aan in Enschede. Eén onderwerp voert de boventoon....Hitte. Hun waarschuwingen aan de 10 km lopers zijn duidelijk en kloppen met de wedstrijd tactiek die ze zelf hadden voor deze wedstrijd. Uitlopen en heel blijven. De temperatuur is dan inmiddels rond de 24 graden.
De 10 km lopers maken zich klaar voor de start en de halve marathon lopers vertrekken richting de oude markt voor het welverdiende koude biertje en om daar de 10 km lopers aan te moedigen.

Bij de start van de 10 km is het overvol en snik heet. We weten het nu helemaal zeker, de nieuwe PR waarvoor was getraind…. Laten gaan, het is lopen en genieten, meer is er niet van vandaag. Dat gebeurt dan ook, al onze lopers nemen ongeveer 10% meer tijd voor de 10 km dan ze normaal zouden doen. Onderweg worden ze aangemoedigd door vrienden en familie en loopgroep leden. De halve marathon lopers van de loopgroep zijn hersteld en zijn overduidelijk te horen op de markt, dat geeft altijd weer die extra boost.

De behoefte aan water is groot onderweg. Menig bekertje water wordt rustig opgedronken en geen tuinsproeier wordt gemist. Onderweg zien we vele lopers tegen de vlakte gaan, maar wij komen allemaal goed en gezond over de finish. Gelukkig staat daar Andre, die als super goede verzorgingspost fungeert! Met de medaille op zak gaan we tevreden terug naar Hengevelde.
Wij willen iedereen feliciteren met zijn of haar geweldige presentatie, maar ook willen wij graag onze trainers bedanken! Bedankt voor alle fanatieke trainingsuren, gouden tips, goeie adviezen en jullie enthousiasme! Top!