Mark Escher bij Twentse Buutreedner Kampioenschap

Mark had de lachers op zijn hand in Oldenzaal in Stadstheater De Bond, de culturele voorziening in de omgeving van Oldenzaal. De act die zijn oorsprong vindt in de overlevering van Hennie Wegdam, alias Mack, leeft hiermee voort. “Ik ging vroeger met voetbalvereniging OSV vaak met mijn vader mee, en bij WVV liep altijd zo’n mannetje met een pet. Winst of verlies, dat maakt bij hem geen verschil! Hij was altijd goed te pas!” Aldus een aanwezige gisterenavond. “Laat dit nu net de nestor zijn van mijn optreden van vanavond!”, was de reactie van pastor Marcus alias Mark Escher.
Zijn optreden als pastoor viel, onder toeziend oog van zijn ouders en diverse familieleden, in goede aarde in het katholieke Oldenzaal. Mark:

“Ik had wel het gevoel dat ik de zaal op mijn hand had ja. Je hebt niet echt het idee dat je met een wedstrijd, de beste Twentse Buutreedner bezig bent. Het sfeertje onderling was erg leuk, er zijn zelfs contacten uit ontstaan voor optredens hier in de regio haha! Ik heb er dan ook bewust voor gekozen om in Oldenzaal te blijven overnachten zodat ik optimaal kan nagenieten met de overige deelnemers. Maar ook met de leden van de organisatie, carnavalvereniging de Muiters, waar ik een uiterst prettige omgang mee heb gehad de afgelopen periode was een reden om te blijven. Het contact met Oldenzaal is tot stand gekomen doordat ik bij één van die leden, als zelfstandig keukenmonteur, een keuken heb geplaatst. Van het één kwam het ander en zo sta je in dit prachtige uitverkochte theatertje!”.

Het optreden van Mark is buiten de prijzen gevallen.

Hennie Wegdam had in de jaren 90 een optreden waarmee hij furore maakte in Hengevelde, maar ook ver daar buiten. Het pastoorspak en de kleding voor de misdienaar had hij zelf ooit gekregen van een pater uit een klooster uit de buurt van Ootmarsum.

Komende week komt het optreden van Mark op deze site, onder supervisie van Bas Kuipers van www.kuipersdesign.nl, die de opnames van het Twentse Buutreedner Kampioenschap heeft verzorgd.

Op de foto de bakermat: Hennie Wegdam alias Macky met naast zich als zijn misdienaar Alfons Semmekrot alias Sam.