Met de vlag op vakantie deel 5: Canada

Na het succes van afgelopen jaar wederom: Wegdamnieuws roept Hengeveldenaren/ Wegdammers op om de dorpsvlag mee op vakantie en je leukste kiekje in te sturen naar redactie@wegdamnieuws.nl of app naar 06-10175105!
Eind juni zijn Jan en Tineke Goorhuis 2 weken naar Canada geweest.
Eerst werd er een bezoek gebracht aan de gebroeders ter Keurs, twee broers van Tineke die sinds 2001 in Canada wonen. Sinds 2007 wonen ze in Strasbourgh in Saskatchewan en hebben daar een akkerbouwbedrijf. Ze verbouwen wintertarwe, zomertarwe, koolzaad en vlas. Tineke:”Afgelopen voorjaar hebben ze er een bedrijf ingehuurd in Raymore, een plaatsje 80 km verderop. In totaal bewerken ze nu zo'n een kleine 6000 hectare. Elk jaar komen er meerdere jongens uit Nederland om hen te helpen met de oogst. Ze zijn ook een stageplek voor de agrarische opleiding in Almelo. 

Na enkele dagen zijn we vertrokken richting Calgary, waar in de buurt de broers Tonny en Jan Brummelhuis wonen. Zij hebben beide apart een akkerbouwbedrijf ongeveer 15 km van elkaar.

Zij zijn met hun ouders in Canada komen wonen in 1984. Jan is onlangs nog in Nederland geweest voor een reünie van de lagere school in Hengevelde. Daar was hij erg enthousiast over. Tonny heeft in Kerspel Goor op school gezeten waar ze ook woonden. Daarna zijn we verder gereden richting de Rockey Mountains. Daar enkele dagen doorgereden en diverse bezienswaardigheden bezocht zoals Johnston Canyon, Lake Louise en Moraine Lake. Geweldig mooie natuur. We hadden geluk en zagen onderweg langs de snelweg zeearenden, berggeiten, elanden en zelfs een beer met twee jongen. Zeer indrukwekkend. Je kunt er uren rijden en ziet steeds mooiere, grotere, indrukwekkender bergen en meren. Fantastisch!

Dan na 3000 km in 5 1/2 dag weer terug bij de gebroeders ter Keurs. Daar is de vlag achtergebleven als herinnering in, jazeker, de Keet bij hen op het bedrijf. Ze hebben diverse units als slaapplek en doucheruimte en 1 unit als Keet. Dan zit het er alweer op en vliegen we via Toronto terug naar Amsterdam”.