Ouderen opfleuren door kinderen die kleuren, help jij mee?

Nu de verzorgingshuizen door de corona maatregelen ook op slot gaan, raken de ouderen steeds verder geïsoleerd. Er komen om die reden steeds meer initiatieven om de bewoners van verzorgingshuizen op te vrolijken. Wegdamnieuws wil hier ook bij helpen en de bewoners van de Pellehof blij maken met een kleurplaat. Dus hierbij een oproep aan alle kinderen in Hengevelde, maak een mooie kleurplaat en gooi deze in de brievenbus bij de familie Wegdam (Markesingel 41) of familie Schoneveld (Kormelinkstraat 2), zij zorgen dat de kleurplaten bij de juiste personen komen! Alvast bedankt voor de moeite, de bewoners van de Pellehof zijn er ongetwijfeld erg blij mee.

Ook directeur van de Petrusschool Dineke Hek komt in actie middels de volgend oproep: 

Deze bijzondere tijd is extra moeilijk voor alle ouderen, die nu noodgedwongen alleen thuis zitten. Van een leerling kwam de suggestie om hier aandacht voor te vragen. Dat doe ik graag en in samenwerking met Carint is een idee uitgewerkt. Hopelijk willen veel kinderen hier in de komende tijd aan mee werken!

Kinderen kunnen aandacht geven aan ouderen in hun omgeving door een eigengemaakte kaart of tekening in de brievenbus van opa, oma, een buurman of buurvrouw te stoppen. Op dit moment wordt aanbellen natuurlijk afgeraden, omdat de richtlijnen van het RIVM over contact helder zijn.

Maar er zijn ook ouderen, die geen kleinkinderen in de buurt hebben. Veel van deze mensen worden wel bezocht door bijv. de wijkverpleging. Daarom staat er vanaf vanmiddag (eind van de middag) een doos bij de hoofdingang van de Pellehof (onder de overkapping). Kinderen kunnen daar een tekening of kaart in stoppen. De wijkverpleging zal dan zorgen dat deze bezorgd worden bij de ouderen en zorgbehoevenden in en om Hengevelde. Zo kunnen we laten zien dat we aan elkaar denken.
Heb je hier vragen over, neem gerust contact met mij op.