Pensionaris Harrie van Dekke, met een verhaal!

Met enige regelmaat gaan er mensen met pensioen, maar deze is er een met een verhaal!

Afgelopen vrijdag is Harrie ten Thije o/g “van Dekke” de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Zijn familie bedacht een ludieke manier om hun Harrie uit te zwaaien! En wel op de wijze waarop Harrie destijds bij de familie Zwienenberg is aangenomen, zo hebben ze bij MHZ nu ook weer afscheid van Harrie genomen!

We gaan hiervoor even een stukje terug in de tijd….Begin jaren ’70 is Harrie bij Henk Zwienenberg in dienst gekomen. Dit gebeurde toentertijd als volgt:
“Op een avond kwam Harrie met zijn kameraad Richard Eijsink bij Henk, of Henk nog werk had voor hun tweeën. Harrie had voor de gelegenheid een nette broek uit de kast van z’n broer getrokken.

Maar Henk had eigenlijk slechts 1 werknemer nodig, dus bedacht hij ’t volgende:

 

In het paardenweitje naast het huis van Henk & Liny had Henk een paardje lopen die nog beleerd moest worden. En dus vroeg hij aan de jongens: “Well kan d’r op nen peerd veur’n?”
Harrie bedacht zich niet en sprong pardoes op ’t paard. Na een paar rondjes en uiteindelijk hangend naast het edele dier, zich vasthoudend aan de manen, kwam Harrie met paard eindelijk tot stilstand. De geleende broek van z’n broer helemaal kapot en hijzelf eindigde ‘de rit’ flinke bekraste en geschaafde benen….. En Harrie?…. Die kon op maandag aan het werk bij Metaalbedrijf Henk Zwienenberg!

Na enkele omzwervingen kwam Harrie ruim 2 jaar geleden terug bij MHZ en heeft hij zijn arbeidsverleden nu afgerond en kan hij gaan genieten van zijn welverdiende pensioen!

Harrie, van harte gefeliciteerd nogmaals met je pensioen! Enorm veel plezier, geluk & gezondheid toegewenst samen met Erna, kinderen & kleinkinderen!

Hieronder nog enkele foto’s, oud en nieuw!