Plan De Marke III in kaart gebracht door Google Streetview

Google Maps is heel handig: je kunt er makkelijk mee naar een plek navigeren. Wil je echter wat meer detail, even zien waar je aan toe bent, dan kun je overschakelen naar Google Street View. Je ziet dan letterlijk foto’s die zijn gemaakt van die bepaalde straat of dat gebouw en dat helpt je beter je weg te vinden, maar bijvoorbeeld ook beter in te schatten of je in een bepaalde buurt wil wonen of zelfs, als je niet meer weet hoe een bepaalde winkel heet maar wel waar hij zit, om op te zoeken hoe die plek waar ze die heerlijke bonbons verkochten ook alweer heet.

De ‘Hengeveldse nieuwbouw’, oftewel De Marke III is in kaart gebracht door het mondiale bedrijf. De beelden zijn gemaakt in juni van het afgelopen jaar en sinds kort te bekijken op internet. Klik HIER om de wijk te bekijken.

Street View van Google is inmiddels alweer 15 jaar oud en in die tijd heeft het extreem veel gedaan. Het heeft meer dan 220 miljard Street View-foto’s gemaakt en dat in meer dan 100 landen. Op die manier is er een vrij heldere 360 graden-kaart van de aarde gemaakt. Inmiddels heeft Google echter een nieuwe camera op voor zijn Street View-auto’s. Deze maakt het mogelijk om bijzondere plekken vast te leggen, zoals de Arabische woestijn en Antarctica.