SIO Winkeliers schenken Hengevelde nieuwe feestverlichting

Na gebruik van een 10-tal jaar gaat de kwaliteit van de straatverlichting er toch een stukje op achteruit, doordat het in weer en wind hangt en ook met de zomerfeesten gebruikt word!

In de afgelopen maanden na de zomerfeesten hebben onze 2 vrijwilligers Ernald Ten Thije en Gerrit Elbert veel tijd gestoken in het aanpassen en verbeteren van onze Decemberverlichting. Ook geld het zelfde voor de veiligheid van de stopcontacten aan de straatlantaarns in het centrum van Hengevelde, deze taak was gezien de kennis en kunde en veiligheid weggelegd voor Jan Semmekrot en zijn team. In de weken tussen het afhalen van de bloembakken en het ophangen van de verlichting is er een team van 2 mensen van Semmekrot Installatietechniek een aantal middagen bezig geweest om het hele systeem te controleren en daar waar nodig was, de situatie aan te passen.

Woensdagochtend 6 november was het dan zover: om 8.30 uur verzamelde de eerste club mensen zich: Ernald ten Thije, Gerrit Elbert, Klaas en Jon en Harry Pelle met de W.v.v. trekker met aanhanger.
Ze hielden zich bezig met het verzamelen en weer verspreiden van de verlichting bij de juiste paal, want door de renovatie van de verlichting kwam de opslag op diverse plaatsen terecht bij o.a. Johan Ten Heggeler, Het Ka gebouw, culturhus de Marke en bij Ernald Ten Thije terecht.
(waarvoor dank van het gebruik van de ruimtes!!)

Zo rond 13.00 uur verscheen de ophangploeg van ondernemers van Hengevelde met 2 heftrucks van Semmekrot installatie en Ten Thije keukens in de straat en ging in hoog tempo onder begeleiding en beveiliging van een pijlwagen van Effink de verlichting aan de palen, zodat het karwei geklaard was voordat de drukte en daarmee de onveiligheid weer toenam op de Goorsestraat.
Deze vast ploeg helpt jaarlijks bij het ophangen en ook weer verwijderen van de verlichting:

Geert Peters,
Gerben Raanhuis,
Brian Kuipers,
Han Rotink,
Jan Semmekrot,
Harry Ten Thije,
Laurens Pierik,
Marcel Wolterinck,
Ignaat Brummelhuis,
Stefan Hemel,
Klaas en Jon,

Zoals bij goed gebruik, wordt er na een dag hard werken ook even na vergaderd bij café ’T kooltje, waar we gastvrij werden ontvangen door Brian en z’n team, om de laatste stand van zaken in ondernemend Hengevelde nog even door te nemen.

Alle vrijwilligers en ondernemers namens het SIO Hengevelde:
Bedankt voor het samen verbeteren en opbouwen van de decemberverlichting!!

We hopen dat iedereen er veel plezier aan deze verlichting mag beleven en dat we er nog jaren van mogen genieten!