Team ‘Pierik-Niehoes’ is er klaar voor!

Donderdag 7 juni aanstaande vindt voor de 13e keer de Alpe d’HuZes plaats in Frankrijk. Wat ooit begon als initiatief van zes vrienden om zes keer de Alpe d’Huez op te fietsen is verworden tot een jaarlijks terugkerend evenement. Na maanden van voorbereiding, training, sponsorwerving en activiteiten is het team ‘Pierik-Niehoes’ er helemaal klaar voor. Dit weekend vertrekken alle deelnemers en vrijwilligers naar Frankrijk. Op 7 juni is het zover, dan beklimmen de voornamelijk (oud) Hengeveldenaren en (oud) Benteloërs minimaal 1 en maximaal 6 keer de legendarische Alpe d’Huez. Bijgaande foto toont alle deelnemers en vrijwilligers van het team ‘Pierik-Niehoes voor de speciale Alpe d’Huzes oplegger van TIP Trailer Solutions.

Om een Nederlands evenement van deze grootte in Zuid-Frankrijk mogelijk te maken gaan maanden van voorbereiding aan vooraf. Daarnaast vindt er een logistiek en transportproces plaats waar Deldenaar Albert Kort als vrijwillige chauffeur een bijdrage aan levert. Hij vertrekt op vrijdag 1 juni voor bijna anderhalve week met 23 trucks naar Frankrijk om alle benodigde goederen op de juiste locatie te brengen. Daarnaast ondersteunt hij met zijn team van chauffeurs bij de opbouw van het event en de catering.

Eén van de bedrijven die materieel beschikbaar stelt is het in Enschede gevestigde TIP Trailer Solutions. En dit jaar met een speciaal voor de Alpe d’HuZes uitgevoerd exemplaar. TIP Trailer Services heeft meer dan 70 vestigingen verspreid over 16 landen, en biedt een scala aan diensten, hoofdzakelijk verhuur van opleggers, voor klanten uit de logistiek- en transportwereld. De speciaal uitgevoerde oplegger zal voor langere tijd herkenbaar zijn op de weg om Alpe d’HuZes onder een breed publiek onder de aandacht te brengen.