Theo en Miny Nollen 60 jaar getrouwd

Theo en Miny Nollen van de gelijknamige bakkerij waren afgelopen zondag 60 jaar getrouwd. Dat werd met alle kinderen, kleinkinderen en het achterkleinkind het gehele weekend gevierd. "We hebben er enorm van genoten", vertelt Miny vol trots. "Dat we dat nog mee mogen maken met alle kinderen, dat is rijkdom." Vandaag was er hoog bezoek en zat het bruidspaar strak gekleed om klokslag 15.00 uur gereed. Burgemeester Nauta kwam hoogstpersoonlijk op de koffie, waarbij uiteraard een heerlijk gebakje van Bakkerij Nollen niet ontbrak. Theo en Miny wonen al 19 jaar in een woning naast de bakkerij, met uitzicht op zowel de Nieuwstraat als op de bakkerij. Deze woning betrokken ze in 1999, daarvoor woonden ze altijd 'bij de bakkerij' aan de Goorsestraat. "We hebben er prachtige jaren gehad en zonder de kinderen was het allemaal niet gelukt. Ze hielpen allen goed mee en ieder had dan ook zijn eigen taak in huis. Wel maakten we altijd tijd voor de kinderen, voornamelijk op zaterdagavond en zondag. We waren in Hengevelde dan ook de eersten die met het gezin op vakantie gingen. De gewoonte om te reizen hebben we erin gehouden. Eerst met de kinderen, later zonder", vertelt Miny. Ter gelegenheid van het feit dat Miny 50 jaar in de bakkerij was, ging het gezin naar Amerika.

Miny is kortgeleden gestopt met het werk in de bakkerij, Theo mocht altijd graag 'venten', maar rijdt sinds vorig jaar geen auto meer. Stilzitten is niets voor hem en daarom gaat hij soms nog wel mee met het bezorgen van brood. Eerst had Theo het er moeilijk dat hij niet meer mocht rijden, maar hier heeft hij zich in geschikt. Gelukkig is hier een mooi alternatief voor gevonden, want beiden beschikken nu over een scootmobiel waardoor ze er nog altijd samen op uit gaan.
Naast het 'touren' met de scootmobiel zijn er nog hobby's genoeg. Ze spelen nog Rummikub, lezen beiden, zingen bij het kerkkoor en afgelopen week werd de tuin weer opnieuw aangelegd, zodat ze ook daar van kunnen blijven genieten. "Afgelopen weekend gingen we ter gelegenheid van ons 60-jarig huwelijk een weekend weg met de hele familie naar onder meer Zeddam en Braamt. Geweldig! We zijn met de boot over de Oude IJssel gevaren en hebben een rondje gemaakt in de huifkar. Toen we zondagmorgen bij het ontbijt kwamen zat iedereen klaar en werd er gezongen voor ons, prachtig!", vervolgen ze samen.

Ontmoeting in Delden

Miny (meisjesnaam Eeltink) groeide op in Delden en ging regelmatig dansen bij Rupert, tegenover de katholieke kerk in het centrum van Delden. Hier was Theo ook op een avond aanwezig en zo leerden ze elkaar kennen. "Ik kreeg het eerst nog aan de stok met wat jongens uit Enter, ik mocht van hen niet meer naar Miny kijken. Hier was ik het niet mee eens en ging de strijd aan. Die heb ik gewonnen", lacht Theo. Het stel kreeg verkering en anderhalf jaar later trouwden ze in Hengevelde.

Feest
Aankomend weekend wordt het feest met familie, vrienden en buurt nogmaals gevierd. Dat vindt plaats bij Herberg de Gebrande Waateren, op steenworp afstand van de woning van Theo en Miny. Theo: "Er komt ongeveer 100 man. 60 jaar geleden, toen we de bruiloft hielden bij Assink, kwam er zo'n 1000 man. Alle klanten werden destijds ook uitgenodigd en daarom werd een grote tent bij de zaal aangetrokken. Wij hielden toen de bruiloft op éen dag, terwijl twee in die tijd gebruikelijk was. Het was een heel mooi feest." Het werd een goed huwelijk waar zes kinderen uit voort kwamen en in de loop der decennia werd het bedrijf Bakkerij Nollen uitgebouwd. Zo wordt op dit moment aan de rand van Hengevelde een nieuwe banketbakkerij gebouwd en opent aankomend jaar de elfde winkel.


Francis (dochter), burgemeester Nauta en Vincent (zoon)

De redactie hoopt dat het feest aankomende zondag ook onvergetelijk wordt en wij wensen hen het allerbeste voor de toekomst!