Vele Hengeveldenaren richting Zwarte Cross

Net als de afgelopen jaren zullen wederom vele dorpsgenoten de weg weten te vinden richting Lichtenvoorde.De Zwarte Cross Camping is gisteren geopend, maar de Hengeveldse mannen op de foto wensen daar geen gebruik van te maken, zij staan bij boer Beusing. Teun Stortteler:” Nu kunnen we ons eigen drinken meenemen, maar ook niet minder belangrijk voor ons zijn de sanitaire voorzieningen. Hier kun je bijvoorbeeld normaal douchen, daarentegen moet je op de officiële camping voor alles betalen. Wij blijven het hele weekend en we staan ook enkel tussen bezoekers van het festival. Tent en barbecue mee, wat wil een mens nog meer haha!”. De organisatie verwacht zo'n 20.000 kampeerders. Bij de opening is er vuurwerk.

Er wordt grote drukte verwacht op de Twenteroute richting Lichtenvoorde. Rijkswaterstaat, de provincie Gelderland, de politie en de gemeente namen extra maatregelen om files richting het festivalterrein zoveel mogelijk te beperken.

Tijdens het festival zijn er optredens van ruim 250 bands en 800 theaterartiesten. De crosswedstrijden tellen 2100 deelnemers. Met een roze cross maakt de organisatie een statement tegen geweld tegen homoseksuelen. Er worden meer dan 160.000 bezoekers verwacht.

Zaterdag en zondag is op TV Gelderland een programma te zien over de Zwarte Cross