Verkeershinder Goorsestraat vanaf aanstaande maandag

De komende tijd wordt er zoals reeds aangekondigd deel voor deel gewerkt aan de herinrichting van de Goorsestraat. Deze is dan ook vanaf aankomende maandag tot medio december afgesloten.
De dorpskernen van Hengevelde en Sint Isidorushoeve zijn tijdens de werkzaamheden minder goed bereikbaar dan u gewend bent. Afhankelijk van welke fase in uitvoering is, worden er delen van de weg afgesloten. Dit betekent dat bestemmingsverkeer moet omrijden of dat u de auto tijdelijk wat verder van uw bestemming af moet parkeren. Winkels en bedrijven aan de N347 zijn tijdens de werkzaamheden mogelijk minder bereikbaar. De aannemer doet er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Schoolgaande jeugd
Er zal meer verkeer via de Diepenheimsestraat komen. Voor (schoolgaande) jeugd zal het oppassen worden bij het paadje vanuit school naar de Diepenheimsestraat.
Voor de eerste fase zullen de brigadiers voor de jeugd op de normale plekken blijven staan. Veilige oversteekmogelijkheden, rijplaten, zullen door de aannemer worden gefaciliteerd.
Wellicht dat er in een latere fase wel aanpassingen komen, maar daar is nu nog niets over bekend. De Petrusschool heeft in ieder geval al aangegeven de kinderen extra verkeersvoorlichting te geven om goed met de situatie om te kunnen gaan.

Wat gaat er gebeuren in Hengevelde?
• Beide rotondes: asfalt vervangen
• Tussen de rotondes: asfalt vervangen;
• Wijzigen inrichting diverse oversteekplaatsen
• Aanpassen voet- en fietspad tussen shared space en zuidelijke rotonde
• Groot Onderhoud buiten de bebouwde kom van Hengevelde: vervangen het asfalt van de hoofdrijbaan en de parallelweg

Wanneer gaan ze welk deel aanpakken in en om Hengevelde? (Hieronder de kaart)

De online informatiebijeenkomst nog even terugkijken? Dat kan! Hieronder de video:

Een impressie hoe het moet gaan worden aan de boulevard