Verzoek om te vlaggen tijdens viering van 75-jarige bevrijding

In april 1945 zijn de kernen in Hof van Twente bevrijd. In deze krant vindt u verhalen over de bevrijding. Des te mooier omdat er nog steeds mensen zijn die de Tweede Wereldoorlog zelf hebben meegemaakt. Mensen die onderduikers opnamen in hun gezin of verzet boden aan de vijand.

In het gemiddelde gezin kostte het moeite om de dagen door te komen, omdat de meest elementaire zaken, zoals voedsel, niet voorhanden waren. Ook onze bevrijders komt natuurlijk heel veel dankbaarheid toe. Daarom het verzoek aan u om te vlaggen op 4 en 5 mei. Op die manier eren we iedereen die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan de bevrijding van onze gemeente en vieren we onze vrijheid.

Hoe vlaggen?
4 mei, dodenherdenking Op de avond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen.

5 mei, Bevrijdingsdag
Op dinsdag 5 mei is het Bevrijdingsdag en gaat de driekleur in top. We vieren dan dat Nederland 75 jaar in vrijheid leeft. Op deze dag hangt u de Nederlandse vlag eveneens uit zonder wimpel. De vlag mag uit tussen zonsopgang en zonsondergang.