Vrije gift voor organisatie Sinterklaasfeest Hengevelde

De jaarlijkse intocht van Sinterklaas en het aansluitende feest voor de kinderen, het lijkt zo logisch dat het elk jaar georganiseerd wordt. Maar heeft u er wel eens bij stil gestaan wat er aan organisatie aan vooraf gaan en hoeveel vrijwilligers er mee bezig zijn?

Culturele Werkgroep de Markering is de drijvende kracht achter de Sinterklaasintocht en het kinderfeest. Maar dat is niet het enige dat zij doen rondom Sinterklaas. Ook de verhuur van Sinterklaas- en zwarte pietenpakken, het regelen van schminkers voor Sint en zijn Pieten, en ook de huisbezoeken op 5 december worden door hen geregeld. 

Ruim 65 vrijwilligers zijn druk met het regelen van allerhande zaken rondom Sinterklaas, daartoe rekenen wij ook alle Pieten en alle Sinterklazen. De vrijwilligers gaan van jong tot oud, hulppietjes die helpen met het inpakken van nepkadootjes die als versiering of voor spelletjes dienen, hulpmoeders die helpen met de spelletjes, de oudere hulppieten die elk jaar de 1.600 lekkere snoepzakjes vullen, vrijwilligers die boodschappen halen, vrijwilligers die schminken, vrijwilligers die zich bezig houden met de pakken, vrijwilligers die zorgen voor de interne mens, of een geluidsset of een voertuig voor Sinterklaas, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Ook verschillende ondernemers dragen hun steentje bij aan alle festiviteiten, Casper Bebseler stelt zijn locatie ter beschikking, Ter Doest regelt auto's voor de Sinterklazen op 5 december, Inge Rupert maakt prachtige foto's en Sandra Vehof stelt spullen voor de peuterhoek ter beschikking.

Het lijkt nu alsof alles op basis van vrijwilligheid en kosteloos geregeld wordt. Dat is niet het geval. Dankzij sponsoring van Stichting de Zomerfeesten komt de Culturele Werkgroep wel een heel eind uit de kosten. Maar het feest, en dan met name de uitrusting van Sint en zijn Pieten en het onderhoud hiervan zijn prijzig.  

Denk daarom even aan een vrije gift als u morgen bij het Sinterklaasfeest aanwezig met uw kinderen. Onze Pieten komen vanzelf bij u langs!