Wat doet Hengevelde in de corona tijd? Coop en Kooijman hand in hand (1)

Wegdamnieuws is op zoek naar verhalen in en over deze bijzondere periode. Wat doe jij met de kinderen, hoe vul je de tijd op? Nederland is zich in de diepvriesmodus aan het terugtrekken. Theaters sluiten hun deuren, evenementen worden afgelast.Wat doe je met die tijd welke nu ongebruikt op de plank blijft liggen? Sociale contacten worden afgeraden, en om nu uit verveling met je grote teen te gaan zitten spelen schiet ook niet op!
De aftrap is voor Robin Kooijman:

“Doordat de supermarkten nu veel meer verkopen, raken de schappen eerder leeg en blijft er hierdoor nu weinig tot niets over voor de voedselbanken. Hierdoor komen meer mensen in de problemen. Een vriend van mij attendeerde via Facebook hierop en daarop besloot ik om ook iets te doen. Ik heb contact opgenomen met Marc Oortman van de Parochie Heilige Geest waar ook Hengevelde onder valt, die heeft mij vervolgens met Pastoor Ria Doornbusch in contact heeft gebracht. Ik heb Stefan Hemel van de Coop gevraagd om voor ons 10 pakketten samen te stellen en deze heb ik deze week naar Ria gebracht. Van haar inmiddels begrepen dat de gezinnen er blij mee waren.

Natuurlijk is het maar een klein gebaar maar niets doen is ook geen oplossing. Ik heb het bericht op Facebook gezet met de intentie om anderen, voor zover nog niet van toepassing, wellicht ook enthousiast te maken op een of andere manier iets te doen voor mensen die, buiten de ellende rondom Corona, dagelijks al moeten vechten om het hoofd boven water te houden.

De bloemen gaf Stefan mee voor Ria die op haar beurt daar weer blij mee was!”