We kwamen na 17 uur aan in Belgrado: ”Letterlijk het hele café leeg gedronken”

FC Twente heeft zich donderdagavond een goede uitgangspositie bezorgd voor de return tegen FK Cukaricki, na een 1-3 zege in Servië. Hengeveldenaren Berend Dubbe en Edo ten Thije waren erbij! Maar:

Als je bijna 500 FC Twente-supporters op bezoek krijgt, moet je wel zorgen dat je de biervoorraad een beetje op orde hebt. In Belgrado hadden ze er even geen rekening mee gehouden dat de terrassen op een donderdagmiddag zo gevuld zouden zijn met dorstige Twentenaren. Edo ten Thije: “Onderweg kwamen we Sander Boschker al tegen met een paar collega’s. We hebben even lekker cultuur gesnoven in Belgrado. We hadden al gezien dat op de plek waar we de taxi waren uitgestapt een mooi groot terras was. Bij het terras aangekomen, bleek dit het verzamel punt te zijn voor alle FC Twente fans. En hebben letterlijk het hele café leeg gedronken qua bier; Zowel tap als fles! Er kwamen al auto’s aangereden om het café opnieuw te bevoorraden. Halverwege de middag kwam Paul van de Kraan nog langs om elk tafeltje persoonlijk te bedanken voor het meereizen naar Servië, prachtig!”

Het kwik in de thermometers tikte deze middag de 35 graden aan als de algemeen directeur van FC Twente, Paul van der Kraan, zich in korte broek aan de tafeltjes meldt voor een gesprek met de supporters. En daar hoort Van der Kraan de mooiste en gekste verhalen over de reis die de fans hebben gemaakt om op deze plek te komen. De ene groep is via Hamburg gevlogen, de ander had een langdurende tussenstop in Warschau en weer anderen komen rechtstreeks van het strand op Mallorca. Düsseldorf blijkt ook een geliefde opstapplek en een enkeling heeft het zowaar aangedurfd om via Schiphol te reizen. En dan zijn er uiteraard ook nog de supporters die met de auto zijn gekomen, na een reis van ruim 16 uur. Sommige Tukkers moesten bij de grens met Hongarije helemaal uit de kleren, omdat de douane er zeker van wilde zijn dat er geen drugs het land in zouden komen.

Echter kwamen er gelijk van overal politie aangelopen...

Edo vervolgt: “Dinsdag eenmaal aangekomen kwam het idee om met z’n allen richting het Partizan stadion te lopen. Echter kwamen er gelijk van overal politie aangelopen en werden we met z’n allen in de plaatselijke lijnbussen gepropt. En vervolgens onder politiebegeleiding richting het stadion gebracht. Aankomend bij het stadion worden we opgewacht door ruim 50 man politie/legerpersoneel. We hebben alle FC Twente spelers tijdens de warming up goed toegezongen.
Ron Jans kwam ons nog even toespreken en bedanken voor het meereizen naar Belgrado.  Om 20.00 uur begon de wedstrijd en moesten wij met de supporters de sfeer maken want als wij niet zingen was het stadion stil. Met 8 minuten lag de 0-1 er al in door een mooie kopgoal van Daan Rots. Het publiek ging helemaal kapot van enthousiasme en schreeuwde de longen uit hun lijf. We hoefden maar 23 minuutjes te wachten tot het tweede doelpunt van onze Vlap. Vlak voor rust zorgde Brenet voor een heel fijn en veilig gevoel door de 0-3 te scoren. De tweede helft was helaas iets minder en dat was ook gelijk te merken bij het publiek, de sfeer was erg down. In de zestigste minuut deed FB Cukaricki iets terug door de 1-3 te maken.

Na de wedstrijd moesten we wachten tot al het thuispubliek weg was voordat wij het stadion uit mochten. Wij hebben gelijk een taxi gepakt en zijn naar een mooi café gereden waar we gisteren ook de dag hadden afgesloten. Hier hebben we met een aantal biertjes op de overwinning gedronken en zijn daarna teruggelopen naar ons hotel om te dromen van deze prachtige dagen!

Meest bijzonder
Het meest bijzondere van de afgelopen dagen vond ik toch wel het verzamelen op het terras voor de wedstrijd en vervolgens het gezamenlijk met 500 man richting stadion gaan. En de wedstrijd van rode ster was ook gaaf!”

Zie deze video hieronder:

Berend Dubbe: “Luc Nijhuis, Edo ten Thije en Berend Dubbe zijn dinsdagavond om 2 uur begonnen met rijden naar het verre Servië. De reis verliep soepel en we kwamen na 17 uur aan in Belgrado. We hebben snel onze spullen gedropt bij het hotel en zijn wat gaan eten in de stad. Daarna met een taxi naar het stadion om de wedstrijd van Rode Ster mee te maken. Dat was een geweldige belevenis”.

"Partizaner" Edo