Weersgoden zijn Houtdorp goed gezind op dag twee

Het was weer een prachtige dag, de tweede dag van houtdorp. Alle kinderen kenden de weg en begonnen direct weer volop te timmeren en te bouwen aan de bouwwerken die hun groep gisteren gemaakt had. Vandaag werd deze dus weer flink uitgebreid en versierd. Dit laatste werd gedaan met doeken, teksten, tekeningen en de nodige versiering zoals haarbanden en zelfgemaakte rokjes ontbraken ook niet. Ook maakten de kinderen hun eigen instrumenten. Deze zullen morgen gebruikt worden bij de optredens van elke groep. 
Vandaag werden de bouwwerken streng gecontroleerd op hun stevigheid door Gerrit Eijsink van Dura Vermeer. Hierbij kreeg hij hulp van twee heuse apen die klauterden door de bouwwerken en achter de kinderen aan zaten! 

Gelukkig werden alle bouwwerken goed gekeurd. Op de foto's is te zien dat er fraaie creaties bij zitten, zoals een heuze olifant! (KLIK HIER). Video zien? (KLIK HIER).

Tussen de middag kregen alle kinderen patat en een frikandel van Yess, een welkome verrassing dat erin ging als koek. 

De culturele werkgroep is blij met het enthousiasme dit jaar! Ritschie: "Voor de kinderen is houtdorp altijd een fantastisch evenement. En met behulp van alle vrijwilligers (40 per dag!) en Hengeveldse ondernemers kunnen we er elk jaar weer zo’n prachtig evenement van maken.  Dag drie van houtdorp staat in het teken van waterspelletjes. Zwemkleding en handdoek is dus verstandig om mee te nemen. Verder zijn alle ouders en belangstellenden uitgenodigd om donderdag vanaf 1630 uur te komen om de bouwwerken te bekijken en optredens van de groepen te zien!"

Dus tot morgen allemaal!