‘Wegdammer’ Theo Escher houdt themadienst ‘Vasten dat God behaagt’

Enige tijd terug schreef Gijs Eijsink in zijn serie 'Grote Wegdamse gezinnen' over de familie Escher, waar ook Theo tot behoort (KLIK HIER). De pastor die tegenwoordig in Groenlo woont komt zondag 22 maart weer naar de Johanneskerk in Diepenheim voor een themadienst.

22 maart valt in de 40 dagentijd. Voor de Rooms Katholieken is dit de vastentijd. De tijd om je voor te bereiden op het paasfeest. Van oorsprong een tijd van soberheid en bezinning. Voor de één nog steeds traditie, voor de ander juist iets nieuws.
Voor sommigen maakt het geen verschil. Pastor Escher gaat het daar in de dienst met ons over hebben. Wat is vasten? Waarom vasten? Wat doet het met mensen? Het Parochiekoor van de parochie Wegdam uit Hengevelde onder leiding van Gea Bijleveld zorgt voor de muzikale omlijsting. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of je nu gelooft of niet, je bent van harte welkom om deze dienst bij te wonen. De dienst begint om 10.00 uur.

Na de dienst is er voor iedereen koffie/thee in de Molenaarshof en gelegenheid om gezellig met elkaar na te praten. Adres: Johanneskerk Diepenheim, Grotestraat 1.