WVV-vrouw bij uitstek viert feest!

Grada van de Koele (Wolters) wordt aanstaande maandag 90 jaar en viert dat vandaag bij de herberg de Gebrande Waateren. Grada is zoals bekend een groot sportliefhebber, met name voetbal en de motorsport. Deze combinatie kwam vandaag letterlijk op haar pad! Jordy Veehof is een van de rijders die ze op de voet volgt en zo werd zij door Frank Rouwenhorst in de zijspan opgehaald geflankeerd door Jordy en Jilles ten Thije. Bij de herberg stond de groengele erehaag klaar, gevormd door de pupillen van JO 11. (KLIK HIER voor foto's en filmpjes) Grada: “Ik heb ooit een keer gezegd, ik spring nog een keer in die bak! En nu gebeurt het terwijl ik 90 ben, ongelofelijk! Echt fantastisch met ook nog eens die geelgroene erehaag!  Ik voel me eigenlijk ook helemaal geen 90, ik ben nog zo goed te pas!”


Grada met zoon Harrie naast haar 

Grada, wie kent haar niet! Aanwezig bij vele wedstrijden van haar WVV, jeugd of senioren, uit of thuis: Je ziet haar overal verschijnen. In Markelo of St Isidorushoeve is ze eveneens een vertrouwd gezicht.

Zo had ik enkele jaren geleden een kaart over voor de TT in Assen.  Ze zat al heel vroeg klaar, buiten op haar stoel, het belende tasje op schoot. Met allemaal jonge mannen, al vroeg in de ochtend aan het bier in een volle bus. Maar, wie had het hoogste woord? Ook daar boeide zij alle luisteraars, zoals zo vaak! Haar geheugen is uitstekend, haar gespreksstof boeiend!

Zo had ik als trainer van een jeugdelftal een uitwedstrijd bij Bon Boys, op een maandag avond, ergens in mei, op het achterste veld en ook nog eens om des keizers baard. De wedstrijd ging bijna van start en wie kwamen daar aangelopen: Grada van de Koele met haar Engelien Workel.

<<Hier ziet ze haar droom in vervulling gaan: Voor het eerst in de zijspan!

Gijs Eijsink heef haar reeds meerdere keren benaderd voor een interview op deze site: “Ik heuf nig zo neudig op de voorgrond” is steevast haar antwoord. Dus stelde ik haar vanmiddag voor: Dan haal ik je komend seizoen op voor iedere uitwedstrijd van A1, nemen we Hendrik mee: Toen bleef het stil.

Grada, prachtig mens: Van harte proficiat en op naar de 100!

Raymond