Zonnebloemnieuws

De zonnebloem heeft haar activiteiten weer opgestart lieten we u een maand geleden weten, maar helaas gooit Corona weer roet in het eten.

Onze doelgroep bestaat uit de meest kwetsbare groep, ouderen en mensen met een fysieke beperking of zwakke gezondheid. Daarom hebben wij in verband met de oplopende besmettingscijfers en de aangescherpte corona-maatregelen zoals het dragen van een mondkapje en het 1,5 meter afstand houden  besloten de geplande winkelmiddag op woensdag 24 november van ons programma te schrappen. Mensen die zich al hebben opgegeven krijgen hun geld terug. We hopen dat eind januari de omstandigheden zodanig zijn dat we weer een middag kunnen samenkomen. Dan hebben als alles volgens planning verloopt velen van u de derde boosterprik gehad en zijn we weer beter beschermd tegen het virus. Het bezoekwerk van de Zonnebloem gaat waar mogelijk en gewenst zoveel mogelijk door.

 

Herhaalde oproep!!

De Zonnebloem is een vereniging die draait op vrijwilligers, niet alleen mannen en vrouwen die bezoekwerk doen en helpen bij activiteiten, maar ook bestuursleden. Omdat onze voorzitter en secretaris al 12 jaar actief zijn in hun functie en statutair aftredend zijn, zijn wij op zoek naar nieuwe kandidaten voor het bestuur. Hou je ervan om samen met anderen activiteiten te organiseren voor onze doelgroep en heb je een goed gevoel bij  de Zonnebloem en wil je mensen een beetje zon en gezelligheid brengen overweeg dan om je bij ons aan te melden. Een beetje computervaardigheid en wat Zonnebloemgevoel  zijn een pré.

Ook “gewone” vrijwilligers zijn natuurlijk van harte welkom, ook zij blijven nodig in een toekomst waarin de kans bestaat dat steeds meer ouderen en mensen met een fysieke beperking dreigen te vereenzamen.

Onze afdeling bestaat uit deelnemers uit Hengevelde en omstreken en sinds een aantal jaren ook uit de Isidorushoeve.

U kunt voor informatie contact op nemen met Ria Doeschot,

riadoeschot@outlook.com  of 06-57067111. Op www. zonnebloem.nl vind u ook veel informatie over de Zonnebloem.