Zwerfbieb weer up-to-date en (te) goed gevuld

Kulturhus de Marke beschikt al enkele jaren over een zogenaamde zwerfbibliotheek. Een prachtig initiatief van enkele vrijwilligers waar zowel kinderen als volwassen dorpsgenoten terecht kunnen voor het lenen of schenken van één boek.

De gedachte achter een zwerfbieb is dat boeken gratis mogen worden meegenomen om thuis te lezen, en later op dezelfde of een andere ‘zwerfplek’ weer worden achterlaten. In de praktijk blijkt een zwerfbieb op deze manier een dynamische en diverse collectie boeken te herbergen. Met de beste bedoelingen, maar de boekenkast van onze zwerfbieb is vol.

Onze boekenkast is meer dan goed gevuld. De afgelopen periode zien we geregeld dat er boeken dubbel worden aangeboden of zelfs complete dozen worden achter gelaten bij de zwerfbieb. Ongetwijfeld goed bedoeld, maar dit is echt niet de bedoeling. Het principe is… één erin, één eruit. Heb je thuis een leuk, goed uitziend en mooi (kinder)lees/prenten boek dan kun je hier via onze zwerfbieb vast en zeker een andere dorpsgenoot blij mee maken.

Wij hebben geen behoefte aan:

· Dieet boeken, handwerk boeken, atlassen, bijbels

· Afgeschreven oude bieb boeken

· Tijdschriften

· CD’s, DVD’s en video’s.

Heb je na het opruimen van je eigen boekenkast thuis veel boeken over die je weg wilt geven dan het verzoek deze niet naar onze zwerfbieb te brengen. Wij kunnen gezien de omvang van onze zwerfbieb geen grote hoeveelheden boeken gelijktijdig ontvangen. De kringloopwinkel is dan een beter alternatief. Mocht je de boeken willen weggooien dan adviseren wij de oud-papier container bij W.V.V.’34.

Mocht je specifieke vragen hebben of ons willen informeren over jouw boek(en) dan kun je contact opnemen met zwerfbieb@kulturhusdemarke.nl

Namens de werkgroep Zwerfbieb Kulturhus de Marke / SSGH bedankt voor jullie begrip!