Extra AED bij TnT Speeltoestellen, mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en TnT

We zijn trots u te mogen mededelen dat we, door een sponsorbijdrage van € 500,00 van de Rabobank en een flinke bijdrage door TnT Speeltoestellen, een extra AED hebben kunnen aanschaffen. De bijdrage vanuit de Rabobank komt uit het persoonlijk budget, dat elk ledenraadslid jaarlijks heeft, om aan een goed initiatief bij te dragen. Deze AED is dag en nacht bereikbaar en te vinden op het terrein van TnT Speeltoestellen aan de Haaksbergerstraat 6b, aan de parallelweg net buiten Hengevelde richting Haaksbergen.

We willen de Rabobank en TnT Speeltoestellen dan ook enorm bedanken voor hun bijdrage en TnT Speeltoestellen tevens voor het beschikbaar stellen van hun erf voor het plaatsen van de AED!

De dekking van AED’s (defibrillatoren) in Hengevelde is gelukkig goed te noemen; we hebben inmiddels 13 AED’s in en om ons dorp hangen. Hiervan zijn 11 defibrillatoren dag en nacht bereikbaar!

 

Jos ter Haar van TnT

AED cursussen

Dit najaar zullen er door de Stichting Hart voor Hengevelde weer AED (hartreanimatie) Basis- en Herhalingscursussen georganiseerd worden.

De laatste serie cursussen was alweer in maart 2019. Door alle beperkingen rondom corona moesten alle data in 2020 helaas geannuleerd worden. Inmiddels ziet het er, gelukkig, naar uit dat we het coronavirus steeds beter onder controle krijgen. Daarom hebben we gemeend ook de AED cursussen weer te kunnen hervatten. Dit is overigens ook van groot belang om de lekenhulpverlening in Hengevelde op peil te kunnen houden, aangezien de eerdere ‘corona’-verlenging hiervoor binnenkort ten einde loopt.

De cursussen zullen, ook om die reden, in het najaar plaatsvinden. Dit keer zijn de herhalingscursussen gepland op 15, 16, 17, 18, 22, 23 en 24 november. Een nieuwe basiscursus staat gepland voor woensdagavond 1 december 2021. Bij voldoende deelname kunnen extra cursusavonden gepland worden.

Alle personen die bij de Stichting bekend zijn als lekenhulpverlener hebben hierover reeds per mail informatie ontvangen.

Bij een hartstilstand is direct starten met reanimeren én het inzetten van een AED van levensbelang. De Stichting Hart voor Hengevelde vindt het daarom belangrijk om zoveel mogelijk AED-burgerhulpverleners op te leiden, zodat er bij een hartstilstand door de 112-centrale direct voldoende vrijwilligers oproepbaar zijn. Daarnaast is het voor menigeen prettig om te weten wat je moet doen als er iemand in je nabijheid (thuis, in de buurt of op je werk of sport) in elkaar zakt.

Dus ben jij of ken jij iemand in / nabij Hengevelde die ook graag een AED cursus wil volgen, mail dan naar info@hartvoorhengevelde.eu of aed@hebo.nl.  U ontvangt dan een mail met informatie hoe u zich kunt aanmelden voor de Basiscursus.

De Rabo cheque bij TnT