Plan multifunctionele accommodatie (MFA) Hengevelde valt in de prijzen en ontvangt €20.000,- van jubilerende Rabobank

Andre Kolner en Mark Tuinte van de Stichting Sport- en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde (SSGH) kregen gisteravond een cheque overhandigd door Robin Geerdink (directeur Rabobank Centraal Twente) ter waarde van maar liefst €20.000,-. Andre Kolner, penningmeester SSGH: ”Het grootste bedrag ging vanavond naar Hengevelde. Een mooie opsteker en een zeer welkome bijdrage die we gaan gebruiken voor de MFA”.

De Rabobank bestaat dit jaar 125 jaar. Reden voor de bank om in elk ‘leefgebied’ €125.000,- beschikbaar te stellen, als ondersteuning van duurzame initiatieven.

MOOI VOORBEELD

“De grote winnaar is Hengevelde, waar de werkgroep MFA werkt aan een multifunctioneel sportcomplex. Dit initiatief is essentieel voor de leefbaarheid en het het voorzieningenniveau in het kerkdorp. Een voorbeeld voor velen”, aldus Robin Geerdink, directeur Rabobank Centraal Twente. „Hiermee verlagen zij energielasten, gaan zij duurzaam om met de inzet van vrijwilligers en komen er extra mogelijkheden voor woningbouw in de toekomst.”

“Wat heel erg krachtig is aan het plan in Hengevelde is dat alle verenigingen hetzelfde nastreven. Een toekomstbestendige oplossing voor sport en cultuur waar evt. ook een school of gezondheidscentrum bij aan zou kunnen sluiten. Besturen van verenigingen kijken verder dan alleen hun eigen belangen. Daar profiteert iedereen van in het dorp. Jong/oud. Elke dag reuring in de tent, voor alle doelgroepen, het delen en optimaal inzetten van vrijwilligers, duurzaam bouwen etc.”, aldus Robin Geerdink.

DUURZAAM

Op dit moment wordt er samen met de Gemeente Hof van Twente gewerkt aan een haalbaarheidsstudie. De nieuwe MFA moet duurzaam worden. Zo duurzaam dat er mogelijk energie kan worden terug geleverd aan het dorp.
“Duurzaam is meer dan alleen een energie neutrale accommodatie. Ook een duurzame inzet van onze vrijwilligers is essentieel. Beide vormen van duurzaamheid komen maximaal samen binnen onze plannen”, aldus Mark Tuinte.

De werkgroep MFA laat weten superblij te zijn met de bijdrage van € 20.000,-. Wij willen bij deze de Rabobank bedanken voor deze prachtige bijdrage en zeker ook feliciteren met haar 125-jarige jubileum. Voor ons als werkgroep een enorme opsteker en ook een bevestiging dat we in samenspraak met de dorpscoöperatie Samen Hengevelde bezig zijn met een toekomstbestendig Hengevelde.

In november werden 59 verzoeken om een bijdrage ingediend bij de Rabobank Centraal Twente. 14 verzoeken zijn gehonoreerd:

Hof van Twente

 • Stichting Weidevogels Hof van Twente – € 7500,-
 • vv Rood Zwart – € 10.000,-
 • Sportvereniging Hector en Wijkvoorziening ’t Doesgoor – € 10.000,-
 • Stichting Sport- en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde – € 20.000,- 

Borne e.o.

 • rksv NEO – € 10.000,-
 • Tennisvereniging Bornerbroek – 5000,-
 • Sportvereniging Zenderen Vooruit – € 10.000,-
 • rksv Saasveldia – € 7500,-

Hengelo e.o.

 • Scouting Ariens Ingrid 7- € 500,-
 • Sportvereniging Wilhelminaschool – € 10.000,-
 • Stichting Combibaan Hengelo – € 2000,-
 • Hengelose Honk- en Softbalvereniging Giants – € 7500,-
 • Vereniging Zorg Ontmoeting Erfgoed Deurningen (ZOED) – € 10.000,-
 • Stichting RIBO – € 10.000,-

Los van de jubileumbijdrage vielen ook andere stichtingen in de prijzen.
Stichting de Schole in Oele, ’t Kempke in Ambt Delden, ’t Spölhoes in Deurningen, basisschool St. Stephanus in Zenderen, Deldense Muziekvereniging Amicitia en Stichting Goal ontvangen allen € 5000,-
De ijsbaan Zenderen krijgt € 2000,-.