“Voor het eerst in mijn leven heb ik stabiel en snel internet’

We zijn ruim 10 jaar verder na de eerste gesprekken over de aanleg van glasvezel in Hengevelde. Cogas zou destijds de aanbieder worden, maar er waren ook andere kapers op de kust. Vooraan op het bedrijventerrein ’t Wegdam prijkte vele jaren een groot bord van Cogas met grootse plannen.
Nu is zowel het buitengebied als de kern aangesloten op het snelle glasvezel. Met enige regelmaat komen er berichten binnen in de trend van: “Voor het eerst in mijn leven heb ik stabiel en snel internet’

Met een borrel bij hotel Hof van Twente is de aanleg in Hengevelde door Delta Netwerk afgesloten. Enkele reacties:

Piet Grootenboer als directeur Cogas Kabel Infra vanaf 2013 betrokken
“Twente is een compleet verglaasd gebeid in Nederland en geloof mij: Het is hier in Hengevelde een stuk beter voor elkaar dan in menig gebied in het westen van Nederland!”

Jan Put, lid van de werkgroep in Hengevelde:
“We hebben, net als de keeper van Oranje, Andries Noppert, ruim tien jaar moeten wachten op ons succes, maar nu staan we echt aan de top. We kunnen sneller communiceren dan ooit: dat wordt wat bij de volgende revue!”

Martijn Tuinte blikte nog even terug in de geschiedenis
“Destijds had Cogas de beste aanbieding. Zij zouden ook het buitengebied verglazen terwijl de andere aanbieder alleen het dorp zou doen. Een minder sociale oplossing omdat men in het buitengebied de grootste behoefte aan snelle en stabiele verbinding had. Uiteindelijk heeft het 8 jaar geduurd voordat de aanleg is begonnen maar gelukkig heeft Hengevelde massaal voor Delta (voorheen Cogas Kabel Infra) gekozen”.

Hengevelde voorbeeld voor Nederland volgens Tom Vleerbos, kwartiermaker Delta Netwerk
“Je ziet zelf vaak niet hoe bijzonder het is, maar we gebruiken Hengevelde regelmatig als voorbeeld voor de manier waarop saamhorigheid tot prachtige resultaten leidt. Dit soort projecten worden alleen een succes, als er gezamenlijk de schouders onder worden gezet. Hengevelde is daarvoor een geweldig voorbeeld. We hebben net nog even de app-groepen teruggekeken en dan voel je weer het plezier wat er vanaf straalt. Fijn dat nu ook de aanleg is afgerond en Hengevelde ook het glasvezeltijdperk binnen gaat!”

 

We hebben met z'n allen € 9.400, - verdiend. Het geld is deze zomer overgemaakt naar de bankrekening van de Hengeveldse Zomerfeesten. Middels het subsidiesysteem van de Zomerfeesten zal de €9400,- worden verdeeld. Dit systeem wordt vaak als voorbeeld aangehaald door Delta Netwerk, met name in Limburg waar Delta nu actief is.

Foto boven vlnr achter: Piet Grootenboer-Jan Put-Mark Tuinte-Jan ter Haar
Voor: Raymond Wegdam-Tom Vleerbos-Martijn Tuinte

Op de foto ontbreken leden van de werkgroep Mahmoud Jaafil en Martijn Schuurman