Vrijwilliger Renate Slijkhuis stopt na 6 jaar inzet voor Kulturhus De Marke

Na zes jaar van onvermoeibare inzet en toewijding heeft vrijwilliger Renate Slijkhuis besloten om wat anders te gaan doen. Renate is vrijwilliger van het eerste uur. Haar betrokkenheid en bijdrage aan de oprichting van de huidige vrijwilligersorganisatie zijn zeer waardevol geweest.
Renate heeft gedurende haar vrijwilligerswerk bij het Kulturhus niet alleen gezorgd voor een schone en gastvrije omgeving, maar ze heeft ook een gevoel van gemeenschap gecreëerd onder de vrijwilligers.

“Dankzij Renate’s inzet hebben we niet alleen een schone omgeving kunnen behouden, maar ook een hechte gemeenschap van vrijwilligers kunnen opbouwen,” aldus Andre Kolner.

Renate was breed inzetbaar. Ze maakte deel uit van de werkgroep Schoonmaak. Samen met Renata Pilipczuk, Ingrid ter Doest was ze verantwoordelijk voor de coördinatie van de schoonmaak. Een  groep van ca 25 vrijwilligers die zorgdragen voor een schoon Kulturhus. Planning, inkoop en afstemming met de gebruikers waren haar voornaamste taken. Ook ging ze voorop in het schoonmaken van de kleedkamers, douches, toiletten, kantine en andere ruimtes. De werkzaamheden van Renate worden  overgenomen door Monique Hemmink.
Kulturhus de Marke, de SSGH en al haar vrijwilligers willen Renate bedanken voor haar bijdrage en haar jarenlange inzet. We gaan je missen en wensen jou het allerbeste toe voor de toekomst. Succes met je nieuwe vrijwilligersavontuur. Renate gaat jongeren met een Nederlandse taalachterstand helpen.

AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER?
Voor de SSGH zijn vrijwilligers onmisbaar. Wij zijn continue op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Inmiddels zijn we met bijna 200 vrijwilligers dagelijks in de weer in en om ons Kulturhus. Niet dat we dagelijks 200 vrijwilligers nodig zijn. We willen juist met heel veel mensen van iedereen een zo klein mogelijke bijdrage vragen. Zo hebben wij vrijwilligers die bijna dagelijks voor ons klaar staan. Maar ook mensen die 1x per kwartaal een avondje bardienst draaien of 1x per 6 weken een keer een uurtje poetsen. Je kunt kiezen uit:
• Schoonmaak – 1x per 4/6 weken een uurtje (soms anderhalf) werk (minder vaak kan ook: alle hulp is welkom!
• Bar – Wij zoeken vrijwilligers voor de bardiensten. 1x per kwartaal, 1x per half jaar? We hebben ook mensen die elke week wel een dienstje willen draaien. Het maakt ons niet uit. Laat maar weten wat en wanneer je kunt. Onze mensen van de barplanning nemen dan contact met je op.
• De vrijdagploeg – elke vrijdagochtend om 9.00 uur koffie en daarna gezellig met een groep mannen (vrouwen zijn welkom maar zitten nog niet bij de vrijdagploeg)