dinsdag, 21 januari 2014 01:00

Hengevelde 1943 en nu

Geschreven door

Zo nu en dan wordt de redactie gewezen op leuke foto's die circuleren op social media. Onlangs kwam ons een luchtfoto onder ogen van Hengevelde in 1943, die werd getwitterd door @JohanBuschers, hobby-genealogist woonachtig in Haaksbergen. Via Google Maps haalden we de huidige situatie erbij zodat u in één opslag kunt zien hoe Hengevelde in zo'n 70 jaar is veranderd.

Let u vooral op het kruispunt Goorsestraat / Diepenheimsestraat, in 1943 het enige stukje Hengevelde dat 'dichtbebouwd' was. Ook is de oude kerk zichtbaar, de kerk die onze columnist Gijs Eijsink afgelopen jaar diverse malen aanhaalde in zijn columns (Bommen op het dorp deel 1, 2, slot).

Laatst aangepast op vrijdag, 21 maart 2014 15:15
Redactie WegdamNieuws3

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Meer in deze categorie: De Goorsestraat toen en nu »

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.