Foto’s Bennie Hummelink tijdens Elfstedentocht 1986 opgedoken

Gisteren was het 35 jaar geleden dat de voorlaatste Elfstedentocht werd verreden. Eén van de regionaal bekende sporters uit die tijd is wijlen Bennie Hummelink, volgens onze columnist Gijs Eijsink Hengevelds sportman van de eeuw. Hij schreef er al eens een stukje over op deze website (KLIK HIER).
Bennie Hummelink reed drie Elfstedentochten uit, waaronder als wedstrijdrijder de ‘Hel van 63′, een beruchte Elfstedentocht waar slechts 56 rijders over de streep kwamen van de 600 die ’s morgens in Leeuwarden gestart waren. Het was geen doen, slecht ijs, vreselijke kou, wind. Maar Bennie haalde Leeuwarden en was daarmee de enige Twentenaar die het toen redde.
De lokale held finishte ook in 1986 (als toerrijder). Goorsnieuws kwam in contact met de Goorse amateurfotograaf Gorenaar Gerard Overbeek. Hij was bij de Elfstedentocht van 1986 en zette naast enkele Gorenaren ook zijn toenmalige Servo-collega Bennie Hummelink op de gevoelige plaat. Deze foto’s die op Goorsnieuws stonden, willen we u niet onthouden.