5 juni, steun de horeca: “We kunnen zelf als consument ook het verschil maken”

Toen de lockdown zich aandiende midden maart, bedacht Milou Wolterinck (dochter van) al snel een speciale actie om de horeca te steunen. Want dat deze sector het zwaar zou krijgen, werd al snel duidelijk. Nu 11 weken later is de impact op de horeca vanwege de grote derving van inkomsten, gigantisch. Het evenement dat Milou op Facebook aanmaakte, kon in maart al rekenen op veel positieve reacties. Vele mensen hebben zich inmiddels aangemeld en doen mee op 5 juni.

Milou bedacht De Nationale Buiten De Deur Eten dag. Een dag waarop we massaal (met een max van 30 personen) uit eten gaan bij onze lokale horeca. Snackbar, eetcafe, broodjeszaak, koffietent, restaurant, chinees, hotelbar, theaterfoyer: inkomsten zijn broodnodig. Milou roept iedereen op mee te doen op 5 juni. Milou: "Ik vroeg me af: wat kan ik nou zelf doen? Daar komt dit idee vandaan. We kunnen kijken naar de overheid: hoe ondersteunen zij de ondernemers? Maar ik wil graag het besef aanwakkeren dat we als consumenten, met ons eigen geld, ook het verschil kunnen maken. De horeca leeft van onze uitgaven. Laten we proberen de horeca te steunen door ons geld te spenderen. Ik hoop dat ik met dit evenement mensen hierover een beetje aan het denken kan zetten. Ik kan niet in de portemonnee van een ander kijken natuurlijk, maar vaak is er voor elk budget buiten de deur genoeg te genieten. Toch?" 

Reserveer vanaf 1 juni je plekje bij de horeca en steun ze! Zelf organiseert Milou in Hengevelde op 5 juni, samen met De Gebrande Waateren een speciaal asperge drie-gangenmenu voor € 22,50. Er wordt een groot terras aangelegd en uitbater Casper Bebseler heeft speciaal meubilair op 1,5 meter geregeld. Er is, conform corona-voorschriften, veel plek. Milou hoopt dan ook dat samen met haar, vele mensen meegaan eten. "We zeggen vaak 'voor en door Hengevelde', ik hoop dat we dat laten zien aan onze lokale horeca nu ook. Tuurlijk hebben we veel afgehaald, en dat was heerlijk. Maar hopelijk gaan we ook weer echt uit eten. En hoe leuk zou dat zijn als we dat allemaal ook op 5 juni gaan doen." 
Zie voor meer informatie het Facebook-event. Opgave voor het menu bij De Gebrande Waateren is noodzakelijk in verband met coronarichtlijnen. Dat kan bij Milou of bij De Gebrande Waateren. Vol = vol.