75 werkzame jaren bij HEBO

Op vrijdag 8 september 2023 hebben 3 HEBO medewerkers hun 25 jarig dienstjubileum mogen vieren. Na een dag uit te zijn geweest met hun naasten en Norbert en Léonie Kuipers werd er samen met collega’s bij HEBO het glas geheven op dit heuglijke feit.

De in Haaksbergen geboren, maar tegenwoordig met zijn partner in Glanerbrug woonachtige René Mosselman is op 18 augustus 1998 bij HEBO Kozijnen gestart op de afdeling Opsluiten (voormontage kozijnen). In de afgelopen 25 jaar heeft hij zich deze afdeling volledig eigen gemaakt en kan hij zich een Allround Opsluiter noemen. René heeft alle verschillende systemen al helpen samenstellen en opsluiten, de laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met deuren en hefschuifdeuren.

Na zijn schooltijd is hij begonnen in de timmerwereld. De eerste jaren bij Ter Huurne in Haaksbergen, waar hij ook werkte aan het opsluiten van kozijnen, alsook aan het dompelen. Daarna kwam hij op 24-jarige leeftijd bij HEBO.

Ook Michel Hasselo is op 18 augustus 1998 bij HEBO begonnen. Hij was destijds 20 jaar en woonachtig in Neede, tegenwoordig woont hij met partner en kinderen in Eibergen. Voordat Michel bij HEBO kwam, werkte hij bij Bouwbedrijf Eleveld in Neede en Timmerfabriek Neede. Toen hij bij HEBO startte kwam hij terecht in de omgeving van de spuitcabine. Hij controleerde bij het tussenschuren van de kozijnen en is daarna doorgegroeid tot een collega die allerhande voormontage-werkzaamheden uitvoerde. Denk aan het samenvoegen van deuren (met panelen en lijsten), het samenvoegen van de Amsterdamse kozijnen, enz..

Enkele weken later, op 7 september 1998, mochten we Jeroen Leferink verwelkomen binnen het HEBO team. Deze geboren Hoevenaar ging na zijn schoolcarrière aan de slag bij zijn buurman Screever Veevoeders in St. Isidorushoeve, waar hij daarvoor al een bijbaantje had. Hij heeft zijn ‘groot rijbewijzen’ gehaald en ging er aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Rond 1998 werd veevoer steeds vaker ingekocht bij de grote veevoederleveranciers, waardoor het transportwerk bij Screever minder werd. Voor Jeroen reden op zoek te gaan naar een nieuwe baan, die hij bij HEBO vond.

Bij HEBO rijdt hij sindsdien met de vrachtauto met oplegger. Hij heeft al meerdere trucks en trailers gehad in de afgelopen 25 jaar.

HEBO Kozijnen BV feliciteert René, Michel en Jeroen met hun 25-jarig dienstverband!