Aanbesteding doelgroepenvervoer: Taxi ter Doest gaat Hof van Twente bedienen

Met ingang van 1 augustus 2019 gaan twee nieuwe taxibedrijven het vervoer regelen voor de leerlingen uit Hof van Twente die naar het speciaal onderwijs gaan of naar een jeugdhulplocatie. Kinderen die naar een school in Almelo, Hengelo, Enschede, Haaksbergen, Losser, Oldenzaal, Dinkelland of Tubbergen gaan, worden vanaf 1 augustus gehaald en gebracht door Taxicentrale Witteveen uit Lemmer. Kinderen die elders naar school gaan worden vervoerd door Taxibedrijf Ter Doest uit Hengevelde. Raymond ter Doest:" We zijn inderdaad wel blij met deze opdracht. We reden namelijk ook al wat ritten in dit perceel in onder aanneming van Brookhuis".
Wethouder Pieter van Zwanenburg is eveneens erg tevreden over de uitkomst van de aanbesteding: 

“De kosten voor de Regiotaxi gaan naar beneden, met behoud van kwaliteit. Beide bedrijven leveren ook een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van het doelgroepenvervoer. Zij maken beide gebruik van groen gas en elektrisch rijden.”

Reden voor deze verandering is dat het contract voor het leerlingenvervoer met de huidige vervoerder per 1 augustus afloopt. De gemeente heeft het leerlingenvervoer daarom opnieuw aanbesteed. Zo’n aanbesteding is wettelijk verplicht. Voorafgaand aan de aanbesteding heeft de gemeente aan de ouders gevraagd met welke wensen rekening gehouden moest worden bij de beoordeling van de bedrijven. Een aantal ouders heeft hiervoor een avond bezocht of via de mail gereageerd. Nu de gunning definitief is gaan de nieuwe vervoerders en de gemeente hard aan het werk met de implementatie. De ouders zijn inmiddels geïnformeerd over de veranderingen. Ruim voor het einde van de zomervakantie krijgen zij alle details over de nieuwe wijze van vervoer te horen en wordt een informatieavond ingepland waar zij kennis kunnen maken met de nieuwe vervoerders en alle vragen kunnen stellen.

Respectievelijk per 1 januari en 1 juli 2020 zullen de nieuwe vervoerders ook het vervoer gaan verzorgen naar de dagbestedingsadressen Wmo die buiten de gemeente liggen en de ritten voor de Regiotaxi. De inwoners die van dit vervoer gebruik maken, worden op dat moment persoonlijk geïnformeerd. Het dagbestedingsvervoer binnen de gemeente wordt ook in 2020 uitgevoerd door Stichting Franje.

De gemeente heeft bij deze aanbesteding niet alleen naar de prijs gekeken, maar de nadruk gelegd op zaken als: duurzaamheid, communicatie met de ouders en een nette afhandeling van eventuele klachten.