Aanstaande zondag, 10 september opent Ayurveda Twente haar deuren voor alle belangstellenden.

De reden voor deze openstelling is dat Ayurveda Twente 10 jaar bestaat. Eigenaar/oprichter Sylvia Lotte wil in het kader van een Oogstfeest, op Twentse traditionele Noaber wijze bezoekers inspireren maar vooral laten genieten op erve Dennenoord.
“Iets teruggeven aan de natuur, de omgeving en de mensen”De Dag voor Boeren, Burgers en Buitenlui is samen met open monumenten dag groots in voorbereiding. De opzet van deze dag is iets terug te geven aan de natuurlijke omgeving. Centraal thema is van Vlas naar Linnen.  De dag is georganiseerd om na 10 jaar Ayurveda Twente in Hengevelde samen te oogsten wat er is opgebouwd in de Hof van Twente in samenwerking met de Noabers. Tevens sluiten wij aan op de Nationale ziekendag en besteden wij aandacht aan de zieken in de Hof. Wat doet het linnen in ons dagelijks leven, welke invloed heeft het op onze wellness en gezondheid en onze samenleving. Wat is de binding met Ayurveda en Noabers? Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Très Chic. Zij hebben uit 100 jarig Linnen een traditionele trouwjurk ontworpen, die men op deze dag kan komen bezichtigen. Op zondag van 11 uur tot 16 uur is iedereen welkom op erve Dennenoord bij Ayurveda Twente. 
Er zijn diverse activiteiten:

Het programma voorziet in massages, Lezingen van o.a. Ayurveda arts Robert Swami Persaud, een buitenconcert met harpiste Femke Bloem,  workshop met Jeugdcircus Caroli, proeverijen (het geheime recept van stichting Vlasmanifestatie, jarenlang beproefd door de gasten van Ayurveda Twente, wordt nu onthuld door Bakkerij Nollen). Ayurveda Twente voorziet in een eigen groente- en kruidentuin, fruitboomgaard en dieren die specifiek ingezet kunnen worden voor de natuurgeneeskunde.
U kunt zich laten behandelen, inspireren en informeren; genieten van streekproducten, ervaringen opdoen en meedoen.

Goed doel
Sylvia hoopt met deze open dag een goed doel te realiseren. Er staat een oude Bentheimer waterput uit 1840 op erve Dennenoord welke, in het kader van behoud van het cultureel erfgoed en duurzaam watermanagement, hersteld moet worden.
Giften en opbrengsten worden teruggeven aan het onderhoud en renovatie van deze monumentale waterput.

Welkom
Iedereen is welkom op 10 september van 11 uur tot 16 uur. Ayurveda Twente is gevestigd aan de Goorsestraat 49. 7496 AC Hengevelde.  Er is parkeergelegenheid geregeld voor fietsen en auto’s.
 
Alternatief programma:
Het programma is vooral gericht op activiteiten in de open- /buitenlucht. Bij minder mooi weer, is het programma binnen in de oude wagenloods en kapschuren.