Axe throwing of Bijlgooien in Diepenheim primeur in Oost-Nederland

Op de locatie van Pitch&Putt Twente in Diepenheim kun je met hakbijlen gaan gooien. Deze hype, die is komen overwaaien uit Amerika, is daarmee als eerste in Oost-Nederland te beoefenen in Diepenheim. Dit groepsuitje dat sinds vorig jaar pas in Nederland is, is op dit moment op zo’n 10 locaties in ons land te spelen. Het is een geweldige beleving om de bijl in volle vaart in het bord te zien slaan. Er zullen oergevoelens ontstaan waardoor bijlgooien een onvergetelijk beleving wordt. 
Deelnemers worden vooraf door instructeurs op de hoogte gebracht van de veiligheidsregels en de techniek van het bijlwerpen. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen vanaf een leeftijd van 18 jaar. Niet alleen voor stoere mannen, ook voor alle team-, vrienden- en familie-uitjes.

Er worden 5 overdekte werpkooien gebouwd waar maximaal 6 personen per baan kunnen spelen. Groepen van max. 30 personen kunnen dus tegelijk werpen.

Axe throwing kan in Diepenheim ook als spelonderdeel van echte houthakkersspelen (Lumberjack games) gespeeld worden. Hierbij worden ook andere spelonderdelen gedaan zoals: stammen zagen, blok stapelen, spijkerslaan e.d. Sfeer en beleving vormen een belangrijk onderdeel bij de Lumberjack games in Diepenheim. De vijf bijlgooi-banen worden ondergebracht in een kapschuur. Het terrein wordt bedekt met houtsnippers. Banen worden gescheiden door houten schotten en ijzeren hekwerken. Alles oogt robuust en straks zullen de deelnemers in geblokte houthakkersblouse hun bijlen naar het doel gaan werpen.

“Na onze start met Pitch&Putt Golf op het voormalige agrarische bedrijf van mijn schoonouders in 2004 ben ik altijd blijven uitkijken naar nieuwe ideeën en als ik iets aantrekkelijks vind dan gaan we ervoor en voegen we het toe bij ons aanbod van activiteiten,” aldus eigenaar Harrie Jansen. Zo kan er sinds 2011 ook Voetgolf gespeeld worden en werd in 2015 de eerste Escaperoom van oost Nederland geopend gevolgd door een Battle-Escaperoom in 2018.

“Groepen willen vaak meerdere afwisselende activiteiten tijdens een uitje, hebben we de afgelopen jaren gemerkt. Afwisseling en kwaliteit op alle fronten staan daarom bij ons hoog in het vaandel,” vertelt Harrie verder. In Diepenheim worden combideals aangeboden van de diverse activiteiten. Bijlgooien en houthakkersspelen passen prima in deze landelijke omgeving op het prachtige erve Bekkedam.

De ontwikkeling van Axe throwing in Diepenheim is in volle gang. Belangstellenden moeten nog heel even geduld hebben, er kan vanaf medio april gespeeld worden. Reserveringen zijn al wel mogelijk. Meer informatie is te vinden op: www.pitch-putt-twente.nl.