B2B Twente in Beckum: Het idee van wekelijks netwerken

Ben je ondernemer in Twente, is jouw tijd kostbaar en hou je daarom van resultaatgericht netwerken? Kom dan eens kennismaken met B2B Twente. “We houden korte bedrijfs-presentaties, ofwel; ‘elevator pitches’, en stellen gerichte zoekvragen.
Resultaatgericht netwerken
De leden van B2B Twente komen elke woensdag bij elkaar. Om even bij te praten, maar ook om resultaatgericht met elkaar aan de slag te gaan. Ik leg het uit”, glimlacht de voorzitter. “Tijdens een reguliere bijeenkomst houdt elk lid een 60-secondenpresentatie, ofwel; een ‘elevatorpitch’. Daarin geeft hij aan wat zijn product of dienst onderscheidt en hij sluit af met de naam van een ondernemer bij wie hij graag aan tafel komt. Leden bevelen elkaar aan bij relaties in hun eigen zakelijke netwerk. Het idee van wekelijks netwerken in de ochtend is niet nieuw. “Maar anders dan vergelijkbare netwerkgroepen, ontbijten we thuis en beginnen we in Beckum om 9.00 uur. Onder het genot van een kop koffie gaan we meteen voortvarend aan de slag. Bovendien houdt B2B Twente de netwerkkosten laag.”
 

Evenwichtige samenstelling van de groep
Gemiddeld bestaat de groep uit 20 leden. "We willen groeien naar 25 leden, dus zijn er nog een paar stoelen vrij. Maar dat zijn slechts getallen”, verklaart Smit. “Veel belangrijker vinden we de juiste sfeer en de wederzijdse klik tussen de leden. En ja, we zijn kritisch op toelating en samenstelling van de groep. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat we aan branchebescherming doen. We verwelkomen ondernemers, zowel mannen als vrouwen, uit heel Twente. We komen graag in contact met ondernemende types, oprechte beslissers en gedreven persoonlijkheden. Mensen die gaan voor hun zaak én voor die van collega-ondernemers. Oh ja, en elke week bij elkaar komen, lijkt misschien wat vaak. Maar wil je resultaat halen uit je netwerk, dan merk je dat dit concept iedereen scherp houdt en dat het opdrachten oplevert. En daar gaat het ons om.”

Gasten van harte welkom
Op woensdag 22 mei om 9.00 uur, tijdens het Open Netwerkevent van B2B Twente, geven leden op een verrassende manier uitleg over het resultaatgerichte netwerkconcept. Wilt u daarbij zijn, meld u dan aan via ‘Bijeenkomst bijwonen’ op www.b2btwente.nl. Goede tip: neem voldoende visitekaartjes mee!

Tekst:
Ellen te Riele
Mail-me-nu.nl, voor communicatieadvies, (SEO) tekst en training
Het Uding 9
7496 DC Hengevelde
 
T:  06 290 585 93
I:   www.mail-me-nu.nl