Bakkerij Nollen neemt winkels van Bakkerij De Kraai over

Bakkerij Nollen blijft uitbreiden. Daar waar begin deze eeuw de tweede vestiging in Goor kwam, is deze week bekend geworden dat hier de vier winkels van Bakkerij de Kraai aan het totaal van 18 worden toegevoegd. Dit zal gaan om de vestigingen in Geesteren, Albergen‚ Mariaparochie en Vriezenveen.

Tegenover Tubantia zegt Grego Kraaijenvanger, die de zaken aan Nollen overdoet en wel in dienst zal blijven het volgende: “We kennen elkaar al jaren. Vroeger zaten we bij elkaar in de klas op de bakkersopleiding en hebben altijd contact gehouden. Weet je wat het is? Tijden veranderen. Tegenwoordig is het lastig om vakmensen te krijgen en ik heb geen opvolger. Bovendien rijzen de kosten de pan uit. Mentaal en fysiek werd het te belastend. Dan kun je kiezen‚ je bedrijf overdragen aan een externe partij of nog een paar maanden door ploeteren waarna de stekker er definitief uit moet.”

Nollen is blij met de deal en zegt het volgende over de enorme groei: “Het was nooit mijn ambitie. Hoe dat toch gebeurde? Tja‚ ik kan slecht nee zeggen.” Kraaijenvanger tot slot: “Ik ga verder als werknemer. Vincent geeft me de vrije hand om eventuele kansen die ik zie verder uit te bouwen. Soms is schaalvergroting nodig om toekomstperspectief te kunnen houden. Die toekomst zie ik nu rooskleurig in. Ik had geen betere overname kunnen wensen. Voor mij is deze ontwikkeling geen drama, maar een feest.”