Bakkerij Nollen zet wederom stap met opening nieuwe banketbakkerij

Bakkerij Nollen zette afgelopen weekend een belangrijke stap in de bijna 100-jarige geschiedenis. Vanaf het begin werd het banket namelijk bereid aan de Goorsestraat, sinds enkele dagen is dit helemaal verleden tijd. De bouw van de nieuwe banketbakkerij die in april dit jaar van start ging, werd onlangs afgerond op Het Wegdam. Hiermee zijn de logistieke processen veel efficiënter ingericht, waardoor de 10 winkels makkelijker en sneller bevoorraad kunnen worden. Daarnaast levert de regionaal bekende bakker ook aan horeca en restaurants, die ook beter bediend kunnen worden. Maar niet alleen voor de chauffeurs is het makkelijker, ook de bakkers hebben meer ruimte gekregen. Patrick de Wit van Bakkerij Nollen: "Aan de Goorsestraat was de oppervlakte van de banketbakkerij zo'n 400 vierkante meter, nu zitten we op zo'n 2500 vierkante meter." Maar zijn er dan ook meer bakkers nodig aangezien er nu veel meer werkruimte is? "Vakmensen kunnen we altijd gebruiken, die mogen altijd solliciteren."
Met het vertrek van de banketbakkerij aan de Goorsetraat komt er ruimte vrij, wat wordt hiermee gedaan en is er nog sprake van het vergroten van de winkel in Hengevelde?

Patrick hierover: "in de ruimte waar het banket werd gemaakt is op dit moment geen invulling. Het is een oud pand dus we zullen eerst wat dingen moeten herstellen. Dit staat voor begin 2019 op de planning. Daarna komt hier de chocolaterie, waar Chocolaterie Hulshof bij in komt. Het is inderdaad de bedoeling de winkel iets te vergroten, maar het eerste jaar zal dit nog niet gebeuren."

Vincent Nollen is de derde generatie die het bijna 100-jarige bedrijf runt. Opa begon met de bakkerij in Hengevelde in 1921, vader Theo (89) en moeder Mieny (85) gingen door en anno 2018  vormt hun zoon samen met zijn vrouw Antoinet de directie van een een heus bakkersconcern met tien winkels en zo’n 240 personeelsleden, samen goed voor ruim 150 voltijdsbanen. Zoons Ties (19) en Wout (17) laten zich ook al regelmatig in het bedrijf zien.