Benny Asbreuk 40 jaar bij HEBO

Benny Asbreuk, geboren in St. Isidorushoeve en inmiddels al meer dan 20 jaar woonachtig in Hengevelde, was op 4 augustus 2020 al weer 40 jaar in dienst bij HEBO Kozijnen BV. Dit werd op 25 september gevierd met zijn familie en een groep naaste collega’s. Helaas konden door de coronamaatregelen niet alle collega’s bij de receptie aanwezig zijn. Daarom hebben ze buiten een erehaag gemaakt voor Benny, die voor deze gelegenheid met een HEBO vrachtauto van huis was opgehaald. Het werd het een mooie en verrassende dag, die afgesloten werd met een diner, aangeboden door Norbert en Léonie Kuipers.

Benny kwam bij HEBO binnen als monteur via zijn toenmalige werkgever Borggreve. Hij plaatste o.a. verwarmingssystemen en werd zo ook via Bouwbedrijf Hengevelde regelmatig aan het werk gezet. Omdat hij bij Borggreve geen groeimogelijkheden zag en HEBO door alle groei op zoek was naar iemand voor een nieuw op te zetten Technische Dienst, besloot Benny op de functie te solliciteren. Iets wat niet direct enthousiast door Marinus Kuipers werd ontvangen, want hij wilde immers geen personeel ‘afpakken’ van een vaste onderaannemer. Uiteindelijk ging Marinus overstag, want Benny wilde graag bij HEBO komen.

Benny werd de man van de Technische Dienst van Bouwbedrijf Hengevelde waaruit niet veel later HEBO Kozijnen BV ontstond. Hij heeft in deze functie vele werkzaamheden verricht, o.a. geholpen bij de bouw van de hoge productiehal aan de Eeftinkstraat die toen tussen de houtloods en de eerder geplaatste productiehal geplaatst werd. Er kwam in de loop der jaren een collega bij, maar Benny was degene die de Technische Dienst aanstuurde.

Na een jaar of 10 was HEBO op zoek naar een nieuwe productieleider en werd Benny hiervoor benaderd. Dit was weer een mooie uitdaging die hij graag aanging. En zo heeft hij de afgelopen 30 jaar gezorgd voor een gestructureerd productieproces met voldoende personeel op de juiste plekken. Hij heeft in deze periode HEBO zien groeien van zo’n 30 naar meer dan 200 man personeel. En ontelbare keren is er gebouwd en verbouwd. Benny bleef daarnaast met zijn technische achtergrond ook een belangrijk advies geven bij de aanschaf van nieuwe machines.

Benny is een nuchtere man, met hart voor de zaak. Hij is zeer stressbestendig en (bijna) altijd aanwezig. Van ’s morgens 6, tot ’s avonds een uur of 6 is hij er te vinden, maar lunch en diner nuttigt hij wel altijd thuis bij zijn vrouw. Hij heeft een luisterend oor waar nodig, maar schroomt ook niet om iemand er op aan te spreken als iets niet door de beugel kan.

In de jaren ’90 heeft hij met een aantal collega’s de personeelsvereniging opgericht. Hiervan is hij tot voor kort lid geweest, hij heeft heel wat personeelsfeesten helpen organiseren. Later kwamen hier de Sinterklaasfeesten bij, voor de kinderen van het personeel. Benny was erbij om de feestplannen vorm te geven, eventueel alles op te bouwen, de activiteiten gedurende het feest te begeleiden en naderhand ook weer op te ruimen. En hierbij had hij de steun van zijn vrouw Herma, die ook vaak haar helpende hand bood.

Benny heeft de supervisie van de Technische Dienst inmiddels overgedragen aan zijn zoon Arjan. Daarnaast is hij inmiddels begonnen om zijn opvolger als productieleider in te werken, de Hengeveldse Stan Aarnink, zodat Benny zelf vanaf medio 2021 kan gaan genieten van zijn pensioen. Al zullen we hem ook daarna nog regelmatig tegenkomen bij HEBO.

Benny, ontzettend bedankt voor de afgelopen 40 jaar en van harte gefeliciteerd met 40 jarig dienstjubileum.