Biologische dag café reataurant de Gebrande Waateren

Nico Bebseler namens zijn Eko Twente:" Op zondag 25 oktober organiseren wij een gezellige "biologische proef en eet dag" bij: Cafe-restaurant "De gebrande Waateren" , in Hengevelde. De gehele dag vanaf 11.00 uur staat in het teken van biologisch eten en drinken. Met een informatiestand, koffie-thee, sapjes, bier, wijn en lekkernijen. En vanaf 16.00 uur is er een heerlijk biologisch diner, waar u voor kunt reserveren via info@ekotwente.nl of bellen met 06 53112183.Kom gezellig een kijkje nemen, proef en geniet! Het zal een gezellige dag zijn, die geheel in het teken staat, van (h)eerlijk biologisch voedsel. Het café restaurant wordt voor een dag omgeturnd tot een "bio café restaurant". Vanaf 16.00 uur, kunt genieten van een heerlijk 100% biologisch vier gangen verrassingsdiner!"

Onze winkel in Hengevelde is open op donderdag & vrijdag van 9.00u.-18.00u. en zaterdag van 9.00u.-13.00u. De koffie staat klaar!

Op vrijdagochtend 9.00 - 12.30 uur staan wij met verse biologische groenten en fruit bij blauwebessenkwekerij La francaise aan de Usselerrondweg in Enschede.

Op vrijdagmiddag van 14.00 uur. - 18.00uur.,
staan wij bij Kaaswinkel Van der Vegt in Markelo.

U kunt ook een bestelling plaatsen via: www.ekotwente.nl , en deze gratis afhalen op bovenstaande verkooppunten. (Wel even aangeven op uw bestellijst.)
Graag tot ziens!

Uw on-line bestelling graag plaatsen vóór woensdagochtend 9.00 uur.
Op: www.ekotwente.nl

U kunt deze gehele dag vrij binnenlopen, en genieten van de ambiance van café restaurant “De Gebrande Waateren” en van de biologische koffie,thee, hapjes en drankjes die er deze dag op de kaart staan.

Bij veel mensen leeft het idee, dat biologisch iets bijzonders is. Het tegendeel is waar. Tenslotte is ons voedsel zoals we dat nu gewend zijn iets van de laatste 50 jaar. Al de miljoenen jaren ervoor was alles biologisch. Deze puurheid willen we de mensen graag deze dag laten ervaren, aldus Astrid en Nico Bebseler van Eko Twente.

Graag nodigen Astrid en Nico Bebseler u uit deze bio dag te bezoeken. Zij staan garant voor een gezellige dag, om u te informeren, maar vooral om u kennis te laten maken met biologisch eten en drinken .

Voor het diner is reserveren gewenst. Kosten € 37.50 per persoon en kinderen € 12.50.

Al jaren is Eko Twente de leverancier van regionale biologische producten,die via de webwinkel www.ekotwente.nl in de gehele regio Twente, rechtstreeks aan de consumenten thuis levert. Ook in hun winkel aan de Goorsestraat 22 in Hengevelde zijn deze producten verkrijgbaar.

Voor info en reservering diner:    tel: 06-53112183

Wat is Eko Twente? Naast verse groenten, fruit en vlees van de biologische slager, bieden zij ook kruidenierswaren, brood, zuivel en glutenvrije producten aan. Nieuw is de mogelijkheid om een biologisch relatiegeschenk of kerstpakket door hen samen te laten stellen. Bebseler: “via de website van Eko Twente wisten wij al jaren vele mensen te overtuigen hoe verantwoord, heerlijk en gezond biologische producten zijn. Al die ándere mensen ontmoeten we graag in onze nieuwe winkel in Hengevelde. En eerlijk is eerlijk, daar kunt u zelf zien, voelen, ruiken en proeven.” De winkel Eko twente is sinds november 2010 al geopend op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en zaterdags van 9.00 uur tot 13.00 uur


Vernieuwend

Bebseler weet dat steeds meer supermarkten biologische groenten, fruit en vlees aanbieden. “Goede zaak! De behoefte aan biologisch en maatschappelijk verantwoorde producten neemt alleen maar toe. Maar voor supermarkten blijven biologische producten toch bijzaak. Daarom is het voor hen moeilijk deze producten écht vers aan te bieden.” De marktformule van Eko Twente vraagt van telers om woensdag in de namiddag en donderdag heel vroeg in de ochtend te oogsten. “Die groenten haal ik bij hen op voor onze winkel en voor de klanten die via internet bij me bestellen. Zeg nou zelf, verser kan het niet. Dat zie je, dat voel je en dat proef je.”  


Zelf teler

Meestal opent een ondernemer eerst een winkel. Soms kiest hij daarnaast voor een webshop om z’n producten ook via internet aan te bieden. Nico Bebseler deed het andersom: “de webshop is in 2004 eigenlijk al ontstaan als experiment. Ik was biologisch teler van Shiitake, een prachtige paddenstoel voor consumptie. De bestellingen van restaurants en winkels bezorgde ik zelf door de hele regio.” Ondernemend als hij is, bood Bebseler andere streekproducenten aan, om ook voor hen biologische producten te bezorgen. “Vaak was dit namelijk bij dezelfde klanten, of bij bedrijven in de buurt. Zo ontstond het idee. Ik verzamel de biologische producten, bied ze aan middels de website en bezorg ze vervolgens door de hele regio.“ Een gat in de markt zo bleek. Met zijn vrouw richt hij zich volledig op professionalisering, verspreiding en promotie van biologische producten. Via de website www.ekotwente.nl en binnenkort ook vanuit de Bio-winkel in Hengevelde.

Streekmarkt Twente

Nico Bebseler is één van de initiatiefnemers van de populaire Streekmarkt Twente, waaraan Eko Twente zelf ook actief deelneemt. De Streekmarkt vindt elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 tot 15.00 uur plaats op het kerkplein van de Oude Blasiuskerk in Delden.        

Bij BIOmarkt Eko Twentekunt u uw biologisch boodschappen doen bij BIOmarkt Eko Twente in Hengevelde (Goorsestraat 22). Openingstijden: elke donderdag en vrijdag van 9.00 – 18.00 uur.

Door u aan te melden voor de gratis nieuwsbrief via de website, ontvangt u de wekelijkse aanbiedingen in uw mailbox. Kijk op www.ekotwente.nl of bestel telefonisch via: 06 5311 21 83.