Cadeautip: Twentsch is oké, bij Jon K.B., zondag open!

De dagen worden korter, het veelbesproken Sinterklaasfeest met zwarte Pieten komt eraan. We kennen het allemaal wel; wat moet ik hem of haar nu geven? Daar is bij de Bazar van Jon over nagedacht: Een scala aan producten die de Twentsche cultuur hoog in het vaandel hebben. Sinds kort ligt bij de Bazar van Jon bijvoorbeeld het nieuwe Twentse tijdschrift ‘The Wild East’ in de schappen. Het eerste nummer dat in PDF op de website beschikbaar is doet meteen denken aan de soms gestencilde onzinblaadjes uit de jaren zestig en zeventig, waarvan Aloha wel de bekendste is. De makers van ‘The Wild East’, de Enterse studenten Dave Letink en Robin Steentjes beschrijven hun blad als ‘een glossy met zuiver waargebeurde doch nog never nooit onthulde verhalen uit het Oosten des Lands’, ook uit Hengevelde en omgeving. Hieronder vindt u een overzichtje van de artikelen in het Twents of over Twente geschreven. Geen tijd? EXTRA KOOPZONDAGEN bij de Bazar van Jon: Van 12.00 uur tot 17.00 uur  zijn ze open op zondag 30 november, zondag 14 december en zondag 21 december. Aanstaande zondag is de Witte Prinses en Ruiterparadijs ook open.   

  • Twentse      almanak 2015
  • Nijntje      opa en oma Pluus
  • Nijntje in      ’n derentuin
  • Nieje      avonturen van Jip en jannoaken
  • Rondje      Overijssel, fietsroute in combinatie met picknick recepten
  • Twentse      streektaal
  • Boeren      wijsheid
  • The Wild      east
  • Scheurkalender      2015
  • Twentse      streekwoorden

‘The Wild East’ , een aanwinst dit blad! Echt gebeurde verhalen op humoristische wijze herschreven of complete onzin. Bennie Olde Knasterink werd gestrikt voor een vaste column. In de schijnwerper legendarische voetbalteams als Manderveen 5 en een verslag van het alternatief voor de Tour de France: de Twentse Tenten Tour, die elke zomer plaatsvindt in de Twentse Deep South met als etappeplaatsen Bentelo – Markvelde – De Hoeve – Bornerbroek - Hengevelde etc

‘The Wild East’ wordt op de markt gebracht door uitgeverij ‘de Volgasvedanstoeverieje’ en is verkrijgbaar voor de uiterst schappelijke prijs van € 3,49. Het blad kan ruwweg omschreven worden als een ‘glossy vol zuiver waargebeurde doch nog never nooit onthulde verhalen uit het Oosten des Lands’. De artikelen in het blad gaan stuk voor stuk over onderwerpen die er toe doen, zoals bijvoorbeeld de Twentse Tentfeesten Toer, iconen uit de boerenrock en sterke verhalen uit grootmoeders tijd. De eerste twee edities kunnen gratis worden gedownload op www.wildeast.nl.ae. Editie 4 en 5 zijn in beperkte oplage verkrijgbaar bij de Bazar van Jon.