Column De Hofmarke: “Wat is de tijd voorbij gevlogen!”

We vinden het leuk om even stil te staan bij het feit dat we al ruim een half jaar bezig zijn als Dierenkliniek de Hofmarke. Wat is de tijd voorbij gevlogen! Het eerste wat in ons op komt is dat we zoveel leuke en positieve reacties hebben gekregen van alle nieuwe klanten. We krijgen vaak van Hengeveldenaren terug dat ze het zo fijn vinden dat er nu een dierenarts in hun eigen dorp zit. Wij kunnen daarop alleen maar antwoorden dat wij het superfijn vinden dat deze mensen naar ons toe komen! Zonder deze mensen heeft onze praktijk geen bestaansrecht.

Wat hebben we afgelopen tijd nu zoal uitgevoerd in en achter “t keetje”? Nou, we hebben heel veel consulten gedaan, operaties verricht, tandheelkunde uitgeoefend, echo’s en röntgenfoto’s gemaakt en niet te vergeten onderzoek in ons lab gedaan. Het gaat hierbij vaak om zieke dieren te helpen, maar ook de drachtbegeleiding valt hieronder. Dit gaat van het dek-moment bepalen met behulp van een progesterontest tot aan een drachtecho en uiteindelijk de geboortebegeleiding. Dit is een klein onderdeel van ons vak, maar ontzettend mooi om te doen!

Wat betreft het onderzoek in ons lab kunnen onze paraveterinairen een flinke duit in het zakje doen. In het voorjaar hadden we voor al onze paardenklanten een actie waarbij ze gratis de mest van hun paard(en) konden laten onderzoeken. Hier werd goed gebruik van gemaakt en onze paravet’s zaten tot over hun oren in de mest! Ze hebben flink doorgewerkt en alle onderzoeken binnen korte tijd uitgevoerd. Pluimpje voor hen!

Het komende half jaar verwachten we “ons keetje” te gaan verlaten en naar het pand op nr 3 te gaan verhuizen. Er zal nog wel het e.e.a. moeten gebeuren, maar dat gaat met alle hulp zeker goed komen.

Voor nu rest ons iedereen een fijne vakantie te wensen! (Mocht je dier meegaan naar het buitenland vergeet dan niet te checken of hij een vaccinatie tegen hondsdolheid gehad heeft en of hij de juiste anti-parasitica

heeft gehad) Indien je vragen hebt dan staan wij je graag te woord!

Carolien en Rianne van Dierenkliniek De Hofmarke