Coop Hengevelde bestrijd voedselverspilling met de Too Good To Go app

Coop is de 1e grote landelijke supermarktketen die Too Good To Go volledig uitrolt in alle winkels. Dit sluit goed aan bij het duurzaamheidsbeleid van Coop. Sinds deze week is het ook mogelijk om bij Coop Hengevelde een "Magic Box' te kopen via de app. Stefan Hemel hierover: "Het is zonde om aan het einde van de dag goed eten in de vuilnisbak gooien. Er is tijd, moeite, liefde en geld gestoken in de producten. De "Magic Box" bestaat uit producten met de houdbaarheidsdatum van de dag zelf ter waarde van € 15,00. De consument kan voor € 5,00 een box kopen. Door deze nog prima eetbare producten via Too Good To Go aan de bieden, strijden we samen mee tegen voedselverspilling! Per Nederlander werd er namelijk vorig jaar nog zo'n 34 kilo aan eten weggegooid!".  Een mooie win-win situatie voor zowel klant als winkelier.

Stefan vervolgt: "

We bestrijden niet alleen voedselverspilling met Too Good To Go, maar we steunen ook de voedselbank. Zij halen twee keer per week producten bij onze Coop op.
Wegens de strengere eisen mogen zij niet alle producten meer bij ons meenemen. Vandaar dat de producten deels via de Too Good To Go app worden gered en daarnaast gaat er ook nog een gedeelte naar de voedselbank! Samen maken we hiermee het verschil tegen voedselverspilling!"

Een bedrijf dat al langer met de Too Good To Go app werkt is Bakkerij Nollen. Diverse vestigingen van de Hengeveldse bakker zijn aangesloten bij de app.

Download daarom nu de app en ervaar het zelf! Voor meer informatie over de app kunt u terecht op: https://toogoodtogo.nl/nl