Corona en de gevolgen voor het Hengeveldse bedrijfsleven: ‘We merken vooral dat we het nog drukker hebben gekregen’ (6)

Landelijk is het aan de orde van de dag: Het bedrijfsleven heeft het zwaar te verduren. Hoe zit dat met de Wegdamse ondernemers? Wegdamnieuws maakt momenteel een serie over de gevolgen van de corona crisis voor het Hengeveldse bedrijfsleven. Vandaag Frits Bauhuis van Reggestad ICT Specialistenuit Goor:
<< Reggestad ICT Specialisten produceert belangeloos gelaatsschermen voor de gezondheidszorg
 
Wat merken jullie als bedrijf van de Corona crisis?
We merken vooral dat we het nog drukker hebben gekregen. De afgelopen periode lag voor de meeste bedrijven vooral de focus op het snel inrichten van thuiswerkplekken, zodat het werk ondanks de maatregelen zoveel mogelijk door kon gaan. Daarnaast werden de scholieren aangewezen op thuisstudie hetgeen een ongekende vraag naar extra laptops en tablets teweegbracht. Verder zijn we momenteel erg druk met het printen van gelaatsmasters voor o.a. de zorg en contactberoepen. Medewerkers in de zorg kunnen deze aanvragen op www.reggestad.nl 
 
Welke preventiemaatregelen hebben jullie getroffen om verspreiding te voorkomen?
In onze showroom hebben we de welbekende markeringen aangebracht zodat klanten afstand houden. Voor onze klanten hebben we de mogelijkheid om de handen te wassen en staan er pompjes met desinfecterende handgel. Daarnaast desinfecteren we de apparatuur van onze klanten en werken we met handschoenen.
Wanneer we op locatie komen bij bedrijven of particulieren werken we ook met handschoenen en in alle auto’s ligt ook handgel en alcohol. Indien we bij een zorginstantie komen gebruiken we ook mondkapjes.
 
Wat zijn de financiële gevolgen voor jullie als bedrijf?
Doordat wij zelf eigenlijk alleen maar drukker zijn geworden heeft de crisis voor ons momenteel nog geen negatieve financiële impact. Wel vernemen we van sommige klanten dat ze het steeds lastiger krijgen, hier proberen we zoveel mogelijk met de klant mee te denken.
Hoe zien jullie de samenleving over 3 maanden?
Dat is moeilijk te zeggen aangezien dit allemaal valt of staat met het naleven van de regels.
Persoonlijk verwacht ik dat we over 3 maanden alweer een heel eind op de goede weg zijn. De reguliere zorg kan gelukkig alweer worden hervat, de horeca en het voorgezet onderwijs gaan binnenkort weer (deels)open. Nu is het wachten op de sportscholen en het overige onderwijs.
Hopelijk kunnen onze ouderen in verzorgingshuizen binnenkort ook weer op een normale manier bezoek ontvangen.
Komend zomer zullen veel mensen in eigen land op vakantie gaan, dit heeft gelukkig wel weer een positieve invloed op de lokale economie.
Hopelijk komt er snel een vaccin of een goede behandeling zodat ook de evenementen zoals o.a. de zomerfeesten en het betaald voetbal weer kunnen worden hervat.
 
Wat zou jij anders doen wat de corona maatregelen betreft?
Om te beginnen had ik het basisonderwijs en kinderdagopvang laten doorgaan. Verder zou ik de horeca iets minder rigoureus hebben gesloten. In mijn optiek hadden ze hier beter kunnen kijken naar een stukje maatwerk, hetzelfde maatwerk had ook toegepast kunnen worden bij sportverenigingen.