Corona en de gevolgen voor het Hengeveldse bedrijfsleven: Vanaf 15 maart staat ons wagenpark stil (2)

Landelijk is het aan de orde van de dag: Het bedrijfsleven heeft het zwaar te verduren. Hoe zit dat met de Wegdamse ondernemers? Wegdamnieuws start met een serie over de gevolgen van de corona crisis voor het Hengeveldse bedrijfsleven. Vandaag taxi, touringcar en verkeersschool ter Doest uit Hengevelde. Raymond ter Doest van het gelijknamige bedrijf:
Wat merken jullie als bedrijf van de Corona crisis?
Het heeft een grote impact op ons bedrijf, vanaf 15 maart staat ons wagenpark stil, op 4 taxibussen en 1 touringcar na (zie foto). We rijden nog een paar ziekenfondsritten (bestraling en dialyse) en 2 schoolroutes voor leerlingen waarvan de ouders in de cruciale beroepsgroepen werken.
Ook de rijlessen, tussentijdse toetsen, theorie- en praktijkexamens moesten worden afgezegd, dit was erg jammer voor de geplande examenkandidaten! Vanaf 11 mei mogen de rijscholen weer open. Waar mogelijk moet het werk op 1,5 meter afstand worden georganiseerd. Het dragen van een mondkapje wordt niet verplicht, wel moet er op voorhand een gezondheidscheck plaatsvinden door middel van een vraaggesprek. Bij het maken van de afspraak moeten de ondernemer of de medewerker en de klant samen vooraf bespreken of de les een risico oplevert.
 
Eén touringcar stond stand-by voor ongeplande treinstremmingen of voor ondersteuning in het OV-vervoer, maar dit is minimaal. Reizigers én OV-medewerkers zijn vanaf 1 juni verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Dit maakt verantwoord reizen mogelijk in bussen, treinen, trams en metro’s, waar niet strikt zal worden vastgehouden aan de 1,5 meter afstand.Bovendien is er zicht op meer versoepeling en dus op meer vraag naar taxiritten. Als alles met betrekking tot corona onder controle blijft, gaan de maximale aantallen bezoekers voor bioscopen, restaurants, cafés en culturele instellingen per 1 juli van dertig naar honderd.  Dit geldt dan ook voor georganiseerde samenkomsten, zoals kerkdiensten, bruiloften en uitvaarten, Maar ook evenementen als congressen worden weer mogelijk, al blijven grotere evenementen nog zoals eerder bepaald tot 1 september verboden. Alle mogelijke versoepelingen zijn onder het voorbehoud dat de corona-situatie onder controle blijft, maar er is in elk geval weer zicht op wat meer werk voor de taxisector.
Gelukkig zijn er nog meer vooruitzichten want maandag 11 mei kunnen we starten met een groot gedeelte van ons leerlingenvervoer.Leerlingen tot 12 jaar welke naar het speciaal onderwijs gaan mogen dan weer naar school, dus is er ook vervoer nodig.Dit betekent dat een groot deel van onze taxichauffeurs weer aan het werk kan, dus dan komen we weer een beetje op gang. De versoepeling van de coronamaatregelen van gisterenavond brengt de nodige aanknopingspunten voor de taxisector met zich mee. Per 1 juni mogen cafés, restaurants, musea en theaters weer beperkt klanten bedienen, wat een bescheiden groei in de vraag naar taxivervoer met zich kan meebrengen. Datzelfde geldt voor de opschaling van het openbaar vervoer. Bovendien is er zicht op meer versoepeling die gunstig kan uitpakken voor de vraag naar taxiritten.
 
 
Goed nieuws gisterenavond: rijscholen mogen weer aan het werk. Het CBR hervat ook weer de examens.Op maandag 11 mei start het CBR weer met het afnemen van de praktijkexamens voor de bromfiets en het motorexamen voertuigbeheersing. Het afnemen van deze examens gebeurt uiteraard volgens RIVM-richtlijnen, zoals het houden van 1,5 meter afstand. De motorexamens verkeersdeelneming starten op een later moment.

Alle evenementen zijn afgezegd, de horeca is gesloten, alle dagtochten, gym-zwemvervoer, schoolreisjes en excursiereizen zijn afgezegd.Wanneer dit gaat opstarten is echt afwachten, ik vrees dat het in elk geval wel na de bouwvak wordt, voordat we weer met de touringcars mogen rijden.
 
Nog meldingen onder het personeel of binnen hun directe netwerk?
Gelukkig geen meldingen onder het personeel, wel een oom en een vrouw van, maar dit is gelukkig allemaal goed afgelopen.Voor de rest zijn wij bespaard gebleven en we hopen dat dit ook zo blijft.
 

Welke preventiemaatregelen hebben jullie getroffen om verspreiding te voorkomen?
In eerste instantie is al het vervoer stilgezet en moesten we de RIVM maatregelen afwachten. Het ziekenfondsvervoer zijn we gaan rijden met taxibusjes, i.p.v. een personenauto waardoor we de 1,5 meter afstand kunnen hanteren.Over de zittingen hebben we plasticstoelhoezen en voor de handen en handgrepen hebben we desinfectiedoekjes in de voertuigen.
Voor rolstoelvervoer is het afstand bewaren iets lastiger omdat de rolstoel toch vastgezet moet worden, maar dat doen we dan met gepaste afstand.De lesauto staat stil, hier zijn geen richtlijnen voor bekent dus we mogen geen rijlessen verzorgen.
De touringcar die we kunnen inzetten is voorzien van afzetlint en dat houdt in dat er tussen elke zitplaats een bank leeg blijft (zie foto).
 
Wat zijn de financiële gevolgen voor jullie als bedrijf?
De financiële gevolgen zijn nog niet goed te overzien, dit omdat we niet weten hoelang en in welke vorm de maatregelen gaan duren. Gelukkig kunnen we gebruik maken van de NOW-regeling en treft de gemeente m.b.t. het doelgroepenvervoer ook financiële mogelijkheden waar we gebruik van kunnen maken.
Zoals de vooruitzichten nu zijn kunnen we dit “verlies” wel dragen maar het gaat ons nog wel een paar jaar achtervolgen. Als we 11 mei weer gedeeltelijk leerlingenvervoer kunnen rijden, de rijlessen hopelijk na maandag  hervatten, dan zal het vast goed komen.
De touringcars worden de grootste uitdaging, hier zijn veel kosten aan verbonden en deze zullen wellicht pas later dit jaar weer mogen rijden. Wij zullen “zakelijk gezien” het Corona-virus wel overleven maar één ding is zeker 2020 is voor ons ook een verloren jaar.
 
Hoe zien jullie de samenleving over 3 maanden?
Over 3 maanden zullen we nog steeds op gepaste afstand met elkaar omgaan maar een 1,5 meter economie wordt volgens mij lastig. Bijvoorbeeld; thuiswerken en online leren heeft ook nieuwe inzichten gebracht dus er zijn/zullen ook nieuwe kansen, ideeën en mogelijkheden ontstaan.
 
Wat zou jij anders doen wat de corona maatregelen betreft?
Ik weet niet of we het goed of fout doen, of anders hadden moeten doen. Zoals het nu lijkt neemt het af en hebben we het onder controle, de reguliere zorg kan weer opschalen en diverse bedrijven kunnen aangepast weer open. We hebben gezien dat een virus de wereld in een paar weken volledig op de kop kan zetten en dit zal een lange nasleep hebben. Een virus dat een aantal mensen flink geraakt heeft en dat moeten we met elkaar over winnen en t.z.t. proberen te voorkomen, ..het is niet anders.
 
Tenslotte ?
Wij wensen iedereen een goede gezondheid en hopelijk komen we er allemaal zonder al te veel kleerscheuren doorheen!