De laatste dag van Eetsalon Leo’s, een eind aan 103 jaar geschiedenis

Vanaf vandaag 1 mei 2019 is het officieel, maar in de praktijk kwam er afgelopen zondag een eind aan meer dan 100 jaar Assink horecageschiedenis, café Assink begon al in 1916.  Leonie Assink van eetsalon Leo’s gaat een bed & breakfast overnemen aan de Kleidijk in Diepenheim. Hieronder het verhaal van Leonie zelf, over haar afscheid, ze blikt terug maar ook vooruit:
“Zondag was mijn laatste dag, de laatste dag van Eetsalon Leo’s. Ik ging best emotioneel en met buikpijn op de fiets naar Hengevelde. Daar aangekomen was alles leuk versierd en dat is toch een heel mooi aankomen. Die dag zijn mensen speciaal voor mij bij de eetsalon geweest en dat vond ik echt fantastisch! Dat doet je zo ontzettend goed. Extra speciaal voor mij was toch echt wel de aankomst van mijn trekkerjongens. Deze groep jongens uit omgeving Markvelde, komt vanaf het begin elke zondag bij mij (de kater weg-) eten. Ik heb altijd zo om, maar ook met ze gelachen! (Foto zie bij lees meer)

Leonie met haar trekkerjongens
 
Inmiddels hebben de jongens al een langere tijd hun rijbewijs en komen de afgelopen jaren gewoon met de auto naar de eetsalon, maar gisteren kwamen ze in konvooi met de trekkers bij mij voor rijden. Zo ontzettend gaaf! Echt, wat een verrassing! Toch wel een hoogtepunt van de dag. Ook kwam mijn familie nog aan het einde van de middag mij verrassen, zo ontzettend lief en attent!
De laatste loodjes wegen in deze niet zo zwaar
 
Na een gezellige dag waarbij ik veel klanten nog heb kunnen spreken en ze heb kunnen bedanken hebben Peter en ik het logo van de gevel afgehaald en daarna voor de laatste keer de deur dicht gedaan. Wat een gek moment, maar ook goed want we gaan samen aan nog iets mooiers bouwen. Nadien hebben wij nog met personeel, vrienden en familie het gezellig afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje. Want zonder hen hebben wij dit niet kunnen doen.

Mensen hebben mij de afgelopen weken vaak gevraagd of ik opzoek was naar iets anders, omdat ik de eetsalon heb verkocht. Maar dat was absoluut niet de reden! Ik heb met zo ontzettend veel plezier elke dag de eetsalon gedraaid, geen enkele dag met tegenzin. Daarom is het ook extra spannend dat we nu hebben gekozen voor totaal iets anders, maar wel iets waar wij al jaren van dromen. Maar die droom lag wat ons betreft nog 10 jaar verder.

Toen wij hoorden dat de oud werkgever van mijn moeder het perceel van Hiddink had gekocht, hebben wij hem gebeld met de vraag wat zijn plannen waren. Op het perceel staat namelijk een woning met een B&B. Na vele gesprekken dachten wij, dit is een kans die nooit meer voorbij gaat komen; dit moeten wij doen. Omdat ik er nog zoveel plezier aan had vind ik het ook erg dubbel. Ik heb ontzettend veel zin aan onze nieuwe project, maar ik heb zulke goede herinneringen aan de eetsalon.

Nu gaan we ons richten op het zo snel mogelijk openen van B&B De Twentse Heerlijkheid, iets compleet nieuws maar het lijkt mij echt fantastisch. De B&B krijgt nog een likje verf en het moet nog worden ingericht, dan wordt het helemaal eigen en hebben we in mijn ogen een fantastisch accommodatie om te verblijven. De plek kan wat ons niet beter, het is hier prachtig en ik kan straks laten zien aan onze gasten in wat voor mooie streek wij wonen.

Ik wil graag al mijn klanten bedanken, groot en klein. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik altijd met heel veel plezier mijn werk heb gedaan, ook in wat mindere tijden. Hoe mensen met je meeleven is echt fantastisch en dat is ook zo bijzonder denk ik aan ons dorp.

Namens Peter en mij, HEEL ERG BEDANKT VOOR DE ONVERGETELIJK TIJD!"

Mama is druk, ook op de laatste dag
 
De aankomst van 'mijn trekkerjongens'
 
Het 'stokje' wordt op bijzondere wijze doorgegeven