De Reggehof… mooier én jonger dan ooit

Op 24 juni was Thijs Kemperink welgeteld de eerste en allerlaatste artiest die de planken van theater De Reggehof in podiumjaar 20/21 beklom. Zijn coronashow ‘Opschepp’n hef alleen zin aj honger hebt’ was daarmee zowel het slotstuk van een deprimerend jaar, als ook het startschot van een veelbelovend seizoen. Dat seizoen is er eentje dat in de eerste week van de zomervakantie al begint met de opening van de RH Cinema, daarna wordt alleen nog maar vooruit gekeken. Ook in de Hof wordt het cultureel vlak mooier dan ooit.

Op 14 juli is ‘De nog grotere slijmfilm’ om 13:30 de openingsfilm in de nieuwe Goorse bioscoop. Vanaf dat moment zal de zomervakantie voor heel de Hof film ademen. De grote zaal is inmiddels voorzien van een echt filmdoek en een hypermoderne projector, zodat in niets nog onder wordt gedaan voor andere bioscopen.

Toetreding tot de NVBF maakt dat de nieuwste titels vertoond mogen worden.

Gedurende de vakantie zijn er wekelijks vooralsnog zes vertoningsmomenten. Kinderen kunnen naast de woensdagmiddag ook op de zondagmiddag hun ogen de kost geven. Voor alles wat de kinderfilms ontgroeid is, worden op de woensdag, vrijdag- en weekendavonden de nieuwste succestitels gedraaid. Zo mag de Hof zich opmaken voor films als ‘De Luizenmoeder’ en de nieuwe ‘Fast and furious’.

Vanaf september zullen dat niet slechts de blockbusters zijn, maar ook de arthouse-pareltjes. Filmhuis Alleman bewijst immers al jaren dat voor dergelijke film voldoende animo is, Alleman zal dan ook onderdeel worden van RH Cinema, zodat die expertise behouden blijft en de trouwe klantenkring aan boord.

Dat de grote zaal meer een bioscoopfunctie krijgt, betekent zeker niet dat het podium in onbruik raakt. Thijs Kemperink leverde in zijn show precies hetgeen waarnaar het publiek al die tijd hunkerde: ouderwets vermaak. Dat is ook wat er in het komende podiumjaar verwacht mag worden in het Goorse theater. Vermaak in de vorm van cabaret (Alex Ploeg, Helligen Hendrik) maar ook in het muzikale hoedanigheid (Nashville Night, Släpstick), lokale producties (Gewoon Aans, Twente Plat) en eigen werk. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan op www.reggehof.nl

Voor de Hofse jeugd wordt De Reggehof steeds meer ‘the place to be’. Met de nieuwste hitfilms is de drempel voor hen een stuk minder hoog. Theatervoorstellingen als Sterrins reptielenreis, De waanzinnige boomhut en VET kindercabaret is ook de podiumprogrammering geënt op de kennismaking met een breed aanbod aan theatervormen. De aanwezigheid van Leerkracht studiecentrum en de Home of talents aan de Höfte zijn onderdeel van de focus op het kind. De Reggehof wordt dus bovenal jonger dan ooit.