Decemberloterij van SIO Winkeliers Hengevelde van start

“Wegens succes op herhaling”, zegt Jon Klein Breteler. De eigenaar van de Bazar van Jon, is één van de winkeliers in Hengevelde die dit jaar weer deelneemt aan de decemberactie. De winkeliersafdeling van de Hengeveldse ondernemersvereniging SIO presenteert voor het derde jaar op rij een loterij waarbij de klanten kans maken op een mooi prijzenpakket. De actie begint op maandag 2 december en zal de hele maand gelden.

“Het is eigenlijk heel eenvoudig”, geeft Jon aan en licht de actie toe: “Bij iedere besteding van € 10,- of meer bij één van de winkeliers in Hengevelde, ontvangt de klant een lot. De loten worden, voorzien van naam en adres, verzameld en elke maandagavond trekken we er vier winnaars uit.” De gelukkige winnaars worden diezelfde week nog verrast met een tas vol met lekkernijen en leuke geschenken van de deelnemende bedrijven. Alle deelnemende winkeliers in Hengevelde zijn herkenbaar aan de poster in de etalage.

Jon vertelt: “De reacties op deze actie voorgaande jaren waren ronduit positief. Dus voor ons als winkeliers was het meteen duidelijk om de actie ook dit jaar weer op te zetten.” De Hengeveldse ondernemer benadrukt de achterliggende gedachte, namelijk het stimuleren van lokale inkopen, met name in deze feestmaand. “Je merkt toch dat mensen geneigd zijn om ofwel elders te kopen of online te bestellen, terwijl we hier in Hengevelde ook een breed aanbod hebben. En op onze beurt laten wij als ondernemers met deze actie de waardering voor de lokale besteding zien.”

Iedere maandagavond in december, dus vier weken op rij, worden er vier winnaars verrast. Daarnaast vindt er in januari een grote eindtrekking plaats, waarbij alle loten weer meedingen om een mooie hoofdprijs. In het Hofweekblad, op de facebookpagina van SIO Winkeliers en op wegdamnieuws.nl worden de vier winnaars van de week bekend gemaakt.

Deelnemende winkeliers:

Bakkerij Nollen
Bistro de Kolenbrander
Bloemruiker
EkoTwente
Hotel Hof van Twente
Kaasboerderij Keuper
Auto Kleinsman
Decokay Lentelink
Rotink IJzerwaren
het Ruiterparadijs
Keurslagerij Brummelhuis
COOP
ten Thije Keukens
Beuving Bestrating
Beautyinn de Kluempe
Wijnhuis de Deurne
de Bazar van Jon
Ayurveda Twente
Eetsalon-Yess
Rotink kook& kado Haarmode
Marleen Rupert
Wolterinck Mode en Vakkleding