Derde generatie Très Chic getrouwd: “Opa zou erg trots zijn geweest”

Voor de meeste mensen die een bruiloft bijwonen, is de verwachting om de bruid in haar jurk te zien en de bruidegom in zijn pak heel spannend.
Het is een zeer langverwacht moment voor zowel de gasten als het bruidspaar. Maar als je de kleinzoon en de derde generatie bent bij Europa’s toonaangevend bedrijf in bruidsmode, dan is de kans is groot dat de focus volledig zal verschuiven naar… de jurk van de bruid alleen. We hebben het over Rolf en Amber Kuipers, die onlangs trouwden.
De vraag die iedereen zich op de bruiloft stelde, hoe zou ze eruitzien? De verwachting was enorm, maanden van voorbereiden voor de bruiloft zaten erin. Zelfs de getalenteerde naaisters in het atelier van het bedrijf hield alles verborgen voor Rolf Kuipers, bruidegom en Bedrijfsleider bij Très Chic Bridal Wear in Hengevelde, Nederland.
“Het was grappig om Rolf de werkkamer van het atelier te zien betreden en discreet naar het team te kijken, die hun best deden om hun werk voor Amber onder de tafel te verbergen. Of hem luid vragen stellen om af te leiden van een teamlid die een deel van de jurk aan elkaar aan het naaien was”, aldus Brian Kuipers, vader van
de bruidegom, bedrijfsleider en tweede generatie leiders in het bedrijf. “Het is geweldig dat Rolf geen idee had hoe de jurk eruit zou komen te zien, tot op het moment hij zag Amber op hun trouwdag”… voegde hij eraan toe.

Rolf Kuipers en Amber Ten Brummelhuis trouwden op 4 juni dit jaar in Hengelo aan de locatie Boetiekhotel De Verééniging. “Ik ben geboren in de bruidsindustrie,” zegt Rolf, “… maar toen ik Amber in haar jurk zag, probeerde ik de tranen in te houden!”, vervolt hij. Rolf (29) is de derde generatie die het succes van het bedrijf leidt als een wereldwijd bedrijf voor bruidskleding dat begon met een zeer bescheiden begin in het kleine dorpje Hengevelde, iets meer dan 55 jaar geleden.

“Ik wou dat mijn opa nog had geleefd om ons vandaag te zien trouwen, ik weet dat hij erg trots zou zijn geweest…” vervolgde Rolf.
Amber haar jurk is gemaakt in samenwerking met verschillende mensen van Très Chic BridalWear. “Ik werk al 43 jaar bij Très Chic en hebheeft veel bruiden geholpen om echt prachtig te worden op hun trouwdag” zei Angela Pluimers, hoofdnaaister op het hoofdkantoor van het bedrijf, “maar dit keer was dit een ongelooflijk bijzonder project.”
.In het atelier worden alle trouwjurken in uitvoering opgehangen in beschermende, zeer duurzame kledingzakken die zijn verzegeld om de jurk ongerept te houden. Elke kledingtas is gelabeld met de specifieke details van de bruid. “We hebben een valse naam verzonnen op Amber’s kledingtas”, zei Angela terwijl ze de sfeer in het atelier bleef beschrijven. “Daar waren momenten dat Rolf onbewust Amber’s jurk aanraakte. Je had het moeten ziende uitdrukkingen op onze gezichten toen we hem door de rekken zagen gaan op zoek naariets anders.” Angela voegde eraan toe: “We lachen nu, maar op het moment dat we bezig waren… groot alarm!”

De trouwjurk, geïnspireerd door het combineren van unieke elementen van verschillende ontwerpen, was gemaakt met zachte crêpe-georgette, delicate geborduurde kanten applicaties en lagenvan huidkleurige panelen om de jurk mooi flatterend te maken. Terwijl de jurk was ontworpen om nogal simplistisch aan de voorkant te zijn, onthulde de achterkant van de jurk een verrassend detailniveau dat op zich al uniek was. De achterkant onthulde een prachtig “kathedraalvormig” open paneel, afgewerkt met delicate kanten rand en prachtige applicaties. De lagere ‘back and train’ zette het thema voort met majestueus gehoekte vormen en pure panelen. Het contrast tussen de voorkant en de achterkant van de jurk was een prachtige synergie van eenvoudig en dramatisch ontwerp, en die twee elementen samen creëerde een trouwjurk die adembenemend was.En alsof dat nog niet genoeg was, trok Amber voor de avond een tweede “feestjurk” aan.
Oorspronkelijk gemaakt als onderdeel van de Pure by Très Chic-collectie van het bedrijf, was de jurk veranderd met een ander kant dat normaal in een andere stijl voorkomt. Uniek, want de achterkant van deze jurk was vermaakt om er ook zeer goed mee te kunnen dansen!

Het bedrijf heeft bevestigd dat beide jurken beschikbaar zullen zijn voor bruiden als onderdeel van: Très Chic’s 2024 Collections, en beschikbaar voor het publiek rond september 2023.
Rolf en Amber, veel geluk samen!

Inspiratie nodig? Kijk op de website.