Dierenkliniek in Hengevelde

Vanaf 1 januari is er een ware dierenkliniek in Hengevelde, en wel aan de Goorstestraat waar nu bakkerij Nollen zich bevindt. Zij beginnen in het gebouw achter het Kooltje. Pas als bakkerij Nollen klaar zijn met renoveren en bouwen en terugverhuizen, schuiven zij naar voren in het pand waar Nollen nu tijdelijk in zit. De exacte datum is daarvan nog niet bekend.

“Ik ben Carolien Roozeboom, dierenarts uit Haaksbergen.  Mijn collega is Rianne Harperink uit Stokkum. Vanaf 1-1-2023 zijn we voornemens een dierenkliniek voor gezelschapsdieren en paarden te open aan de Goorsestraat in Hengevelde”.

Vertel eens iets over jezelf, leeftijd-waar opgegroeid-gezinssamenstelling
Carolien Roozeboom, 39 jaar geboren in Enschede, woonachtig op een boerderij met paarden in Haaksbergen. Getrouwd met Gert-Jan Evers en moeder van Anne-Lot.

Rianne Harperink, 35 jaar geboren in Hengelo, opgegroeid in Haaksbergen en woonachtig op een melkveebedrijf in Stokkum met Frank en Benthe en Joost.

Wat maakt het dat jullie deze locatie hebben uitgekozen?
Hengevelde is een bloeiend en ondernemend dorp dat precies tussen Haaksbergen en Stokkum ligt. De mensen zijn er gemoedelijk en nuchter en dat past bij ons!
Het pand aan de Goorsestraat 3, ligt in de dorpskern, aan de doorgaande weg en heeft veel ruimte en ruim voldoende parkeergelegenheid.

Vanaf 1 mei 2017 start mijn paardenpraktijk “EquiRooz” las ik online, wat maakt deze samenvoeging met Rianne?
EquiRooz is inmiddels gegroeid tot een mooi bedrijf in de paardengeneeskunde en fokkerij van dressuurpaarden. De wens om de praktijk uit te breiden en de kleine huisdieren te combineren in 1 praktijk bleef bestaan. Rianne en Carolien kennen elkaar vanuit de studie en paardensport. Toen we elkaar bij het werk in de praktijk weer tegen kwamen was de samenwerking en klik zo goed dat we samen een praktijk wilden runnen. In de praktijk hopen we onze gezamenlijke passie voor de diergeneeskunde met onze klanten te kunnen delen.

Wat is van beide jullie motto binnen je vakgebied?
We hopen de klanten vriendelijk te kunnen helpen met een praktische en professionele instelling vanuit een goed ingerichte praktijk. Vriendelijk, praktisch en klantgericht.

Jullie zijn collega’s, waar werken jullie momenteel? (Rianne werkt momenteel in Rijssen, jij in Haaksbergen?)
Rianne werkt als dierenarts voor gezelschapsdieren in Rijssen. Ze heeft inmiddels bijna 10 jaar ervaring en is van alle markten thuis.
Carolien werkt zelfstandig als paardendierenarts en bij diverse praktijken in de regio als zzp’er in de geneeskunde voor gezelschapsdieren.

Waar hopen jullie over 5 tot 10 jaar te staan met de dierenkliniek?
Doel is om een praktijk op te zetten waarin we dagelijks met veel enthousiasme en plezier ons werk uit kunnen oefenen. We hopen te groeien naar een praktijk waar 2 dierenartsen fulltime werkzaam kunnen zijn ondersteund door een team van kundige assistentes. Voldoende tijd en persoonlijke aandacht voor onze patiënten en hun baasjes staat voorop.

Waar komt jouw interesse voor paarden en pony’s vandaan?
Zowel Rianne als Carolien zijn van jongs af aan gek op dieren. Daarnaast zijn beide actief in de paardensport.

Hoe ziet op 1 januari jullie klantenbestand eruit?
Goede vraag! We hebben een kring van vaste klanten, vrienden en kennissen en hopen op enthousiaste diereigenaren uit Hengevelde en omstreken

Wat zouden jullie echt anders doen nu je het zelf voor het zeggen hebt?
We halen beide energie en voldoening uit het persoonlijke contact met onze klanten. Goede diergeneeskundige zorg leveren in combinatie met een prettige sfeer.

Wat willen jullie verder nog kwijt?
De praktijk wordt ingericht met goede apparatuur om hoog kwalitatieve zorg te kunnen verlenen. Alle kennis en kunde om patiënten goed te kunnen helpen zijn binnen de praktijk aanwezig.

We hopen Dierenkliniek de Hofmarke met veel passie en enthousiasme tot een succes maken!